5. Harjoitus

Tämä kurssikerta aiheutti niin paljon harmaita hiuksia ja stressiä, että huh huh. Koulussa tehtävät harjoitukset sujuivat vielä jotenkin kuten tyydyttävästi (kysyttyäni apua opettajalta noin 100 kertaa), mutta itsenäistehtävät eivät onnistuneet ollenkaan. Tuntien ja tuntien työskentelyn jälkeen päätän tästä kurssikerrasta kirjoittaa vain ajatuksia ja laittaa vastaukset, jotka onnistuin saamaan luennon aikana. Tätä kertaa lukuun ottamatta, on tämä kurssi kokonaisuudessaan ollut oikein mieluisa ja onnistumisen tunnetta tuottava, haasteista huolimatta.

Eveliina Kuparinen mainitsee 5. harjoituskerran blogissaan, että kaipaisi lisää harjoitusta työkalujen soveltamiseen. Minulla on ihan samoja ajatuksia ollut. En aina ymmärrä, että milloin tarvitaan mitäkin työkalua. Tällä kurssilla on tullut niin paljon uutta asiaa, että vanhat jutut ehtii jo sen verran painua muistin perukoille, että niitä ei enää muista seuraavilla kerroilla soveltaa/käyttää uusiin juttuihin. Pää on ollut niin paljon pyörällä näiden viikkojen aikana.

Viidennen kerran luennolla tosiaan luotiin esimerkikisi buffereita ja laskettiin niiden sisään jääviä arvoja. Bufferin luominen oli simppeliä. Valinnan tekeminen sijainnin perusteella onnistuu myös. Alla taulukko niistä vastauksista jotka onnistuin tuottamaan:

Malmin lentokenttä
2km säteellä asuvat 58 750
1km säteellä asuvat 9 038
Helsinki-Vantaa
2km säteellä asuvat 11 056
%? 65dB alueella 2,74 %
väh. 55dB asuu 11 923

 

Kirjallisuus:

Kupariev’s blog, kurssikerta 5 (08.03.2023)
<https://blogs.helsinki.fi/kupariev/>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *