Naturvetenskaper Nu

Naturvetenskaper Nu

Lyhenne NaNu
Tunniste FYS4015/20
Ajankohta  IV. periodi
Viralliset Materiaalit Ei ole, kts. kurssikuvaus
Laskarit 5-7 Luentopäiväkirjaa

Kuvaus

Muodollisesti Fysikaalisten tieteiden kandiohjelman järjestämä poikkiluonnontieteellinen kurssi, jossa Kumpulan ruotsinkieliset tai ruotsia tarpeeksi hyvin osaavat tutkijat esittelevät tutkimustaan kiinnostuneille opiskelijoille. Kurssi on valinnainen ja avoin kaikille tieteenaloille. Lisäksi kurssi toimii yliopiston kurkistuskurssina lukiolaisille. Kurssi järjestetään joka toinen vuosi nimikkeellä FYS4015 Naturvetenskaper Nu I ja joka toinen vuosi nimikkeellä FYS40120 Naturvetenskaper Nu II, mutta käytännössä kyse on samasta kurssista. Voit siis halutessasi suorittaa molemmat, jos tarvitset 4 opintopistettä.

Kurssikäytännöt

Luentoja on yhteensä 7. Jokainen luento on omistettu eri tieteenalalle, ja näin ollen luennoimassa on joka kerta eri tutkijat. Yleensä paikalla on kaksi eri esittelijää, jotka molemmat pitävät noin kolmen vartin setin. Osallistujille tarjotaan luentojen alussa kahvia ja purtavaa.

Todelliset esitiedot

Ei mitään esitietoja, ainakaan jos tutkijat ovat tietoisia siitä, että yleisössä on oman alan opiskelijoiden lisäksi muut Kumpulan (mahd. myös Viikin) alat, ja tämän lisäksi vielä lukiolaisia. Välillä joltain esittelijältä tämä tosiasia pääsee lipsahtamaan mielestä, mutta tämä ei näy juuri mitenkään vaatimustasossa.

Työläys

Helpoimpia opintopisteitä Opiskelijan Digitaitojen jälkeen. Suoritat kurssin kirjoittamalla kerran viikossa parisataa sanaa siitä, mitä luennosta jäi irti.

Miksi tärkeä?

Ei mitenkään elintärkeä, mutta kurssi on helppo ja mukava tapa tutustua (ruotsinkieliseen) tutkimushenkilökuntaan ja heidän tutkimukseensa. Hyödyllistä tietoa tutkimusharjoittelupaikkaa hakiessa.

Muuta

Aikana ennen kuin kurssistä tehtiin lukiolaisten kurkistuskurssi, viimeisellä luennolla oli tapana tarjota osallistujille viinilasillinen Tiedekunnan kaksikielisyysbudjetista.