Lisälukemista vedestä

Förare, J. (ed.) 2008. Water for food. The Swedish Research Counsil Formas. http://www.formas.se/upload/EPiStorePDF/Water_for_food_R5__2008/ WaterforFood.pdf

Ruotsin tutkimusneuvoston julkaisema kokoelma artikkeleita, jotka käsittelevät kulutuksen ja tuotannon aiheuttamaa vesijalanjälkeä, maailman vesivarojen käyttöä nyt ja tulevaisuudessa ja keinoja vedentarpeen vähentämisestä ruuantuotannossa.
 

MTT Ruokaseminaari 16.9.2008

Tutkijoiden esitelmiä syömisen ympäristövaikutuksista ja kulutuksen muutoksista sekä globaalitalouden vaikutuksista ruuantuotantoon.
 

Schmid Neset, T-S. 2005. Environmental Imprint of Human Consumption, Linköping, Sweden 1870 – 2000. Linköping Studies in Arts and Science 333. Diss. Department of Water and Environmental Studies.
http://www.diva-portal.org/liu/theses/abstract.xsql?dbid=3592

Väitöskirja tarkastelee Linköpingin kaupungin asukkaiden ruuankulutuksen muutosta 1870 – 2000, kulutuksen typpi- ja fosforivirtoja sekä vertailee paikallisesti tuotetun ja nykyisen globaalin kulutustavan ekologista jalanjälkeä.

 
Koonnut Jaana Väisänen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *