Tietoa Ruoka 1.0 -kurssista

Miten ruokaa voisi tuottaa ja kuluttaa kestävän kehityksen mukaisesti? Onko jäätelö emulsio vai vaahto? Voiko härkäpavun ravintosisältö olla samanarvoinen kuin lihatuotteen? Mikäli pidät biologiasta, kemiasta, fysiikasta ja/tai terveystieteistä, ja haluaisit soveltaa osaamista käytäntöön, kannattaa tutustua tähän uuteen verkkokurssiin ruokaan liittyvistä opinnoista Helsingin yliopistossa!

Ruoka 1.0 on johdantokurssi, joka soveltuu hyvin lukiolaisille. Verkkokurssi sisältää ruokaan liittyviä yliopisto-opintoja elintarvike-, ravitsemus-, maatalous- ja taloustieteistä.

Lisää tietoa Avoimen yliopiston opinto-oppaasta: https://courses.helsinki.fi/fi/ayetk-011/136693499. Kurssi on maksuton lukiolaisille.

Ruoka 1.0 -kurssi löytyy osoitteesta: https://mooc.helsinki.fi/course/view.php?id=249 .

Kirjautumisohjeet: https://mooc.helsinki.fi/mod/page/view.php?id=5425. Kurssin materiaaleihin voi tutustua myös vierailijana (guest), mutta osa sisällöistä, kuten tehtävät ja muut interaktiiviset sisällöt sekä tentit, näkyvät ainoastaan rekisteröityneille osallistujille.

Kurssin voi suorittaa 1.9. lähtien, jolloin osiokohtaiset tentit avataan. Kurssialue on kuitenkin auki jo elokuussa, katso tarkemmat ohjeet kurssisivuilta: Ohjeet kurssin suorittamiseen

 

Miten Härtelö-tiimin jäsenet päätyivät opiskelemaan elintarviketieteitä Viikkiin, ja mitä mieltä he ovat opinnoista nyt?
Katso video alta. Lisää mielenkiintoisia ruokaan liittyviä videoita Ruoka 1.0 -verkkokurssilla, tervetuloa tutustumaan!