Linkkejä

Lukuvuonna 2014-2015 toteutetun Innostavaa ruotsia kielikylpymetodein ja multimodaalisesti -täydennyskoulutuksen materiaalit ja ryhmien opetusideoinnit löydät koulutuksen blogi-sivuilta: https://blogs.helsinki.fi/innostavaaruotsia/

Avhandlingar -Finska, finskugriska och nordiska institutionens avhandlingar på nätet!

Edu.fi-sivusto ja siellä Toinen kotimainen ja vieraat kielet:

Hyvät käytännöt on Opetushallituksen avoin palvelu, josta löytyy materiaalia ja vinkkejä opetukseen. Sivuille voi myös ehdottaa omaa materiaalia julkaistavaksi!

Hyvästä paremmaksiJulkaisu, jossa konkreettisia opetusideointeja: Hyvästä paremmaksi – Kehittämisideoita kielten oppimistulosten arviointien osoittamiin haasteisiin (Hildén R., Härmälä, M. 2015)

Kieli koulun ytimessä -näkökulmia kielikasvatukseen, Anna-Kaisa Mustaparta, 2015

Kieliverkosto -kielikoulutuspolitiikan verkosto

Kieltenopet verkossapalvelun Opetussuunnitelmatyö-ryhmässä on nyt saatavilla työskentelypohjia eri kielten ja eri oppimäärien paikallisten tekstien laadintaa varten. Lisäksi ryhmässä on apua kaipaaville vihjeitä siitä, miten tekstiä voisi kirjoittaa. Opetussuunnitelmatyö-ryhmän jäseneksi voi liittyä kuka tahansa Kieltenopet verkossa -palveluun aiemmin liittynyt. Työskentelypohjia voi käyttää esimerkiksi ennen kuin ePerusteiden paikalliseen työkaluun – tai johonkin vastaavaan – kirjoitetaan kielten tekstejä. Palautetta ja keskustelua työskentelypohjien toimivuudesta toivotaan niiden käyttäjiltä mielellään.

Kopiosto-tekijänoikeusjärjestö, oppilaitosten kopiointiluvista sovittua

Koulunvaihtajat tarkkana -Ruotsin opetus alkaa syksyllä jo kuudennella luokalla

Kulturkontakt Nord på Kajsaniemigatan i Helsingfors. Förutom bibliotetket ordnar de olika slags evenemag också för skolklasser!

Lukiokoulutuksen opetussuunnitelman perusteet 2015: Opetushallitus on hyväksynyt nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen opetussuunnitelman päivitetyt perusteet.

Opettaja joka ei opeta Pekka Peuran artikkeli yksilöllisestä oppimisesta. Millaista on opetus kun opettaja ei opeta, kokeita ei ole ja oppilaat antavat itse itselleen arvosanan?

Opettajan ammatillinen kehittymissuunnitelma Opetushallitus

Opettajan kehittymissuunnitelma -ohjeistus. Kurssin täjaksolla kukin teki henkilökohtaisen kehittymissuunnitelman. Kuinka itsenäisesti kehittää omaa työtään? Missä olen hyvä? Mitä pitäisi kehittää?

Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet 2014

Rohkeus-elämän tärkein oppiaine Pekka Peuran mietteitä rohkeudesta

Svenska nu

Via-luonteenvahvuusmittari: Values in Action eli VIA on Pennsylvanian yliopistosta lähtöisin oleva hanke, jonka päämääränä on tehdä luonteenvahvuudet näkyviksi ja edistää niiden käyttöä.

Vinkkejä opiskelutekniikkaan -yle areenassa på svenska!

Ylen koulukorjaamo

Yksilöllinen oppiminen Pekka Peuran blogissa voi tutustaua yksilöllisen oppimisen filosofiaan ja opetusmalliin. Sivuilta löytyy myös aiheeseen liittyvää tutkimusta sekä vinkkejä yksilöllisen opetuksen kehittämiseen.

IMG_0640

 

Leave a Reply