Uutuuksien seuraaminen Finnassa

kk-finna-hakutulos-1

Hakutulossivun “hotspotteja” uutuuksia seuraavalle.

Finna tarjoaa mahdollisuuksia räätälöidä uutuuksien seurantaa juuri itselleen keskeisistä aineistoista.

Esimerkiksi Helka-tietokannan uutuudet saa tekemällä tyhjän haun ja sitten rajaamalla Faseteista Kokoelma: Helka-kirjastot ja koko Fasetti-rimpsun viimeisen rajaus-palikan Uutta Finnassa, josta voi valita sopivan aikavälin.

Hakutulostahan voi vielä organiseerata vaikkapa uusimmat ensin, tai tekijöiden tai nimekkeiden mukaiseen aakkosjärjestykseen. Hyvä keino tarkentaa tulosta edelleen on mm. Aihe-fasetin käyttäminen: sillä pääsee käsiksi omiin intresseihinsä.

Uutuudet sähköpostiin tai readeriin

Mistä tahansa hausta voi tilata itselleen sähköposti-ilmoituksen:

  1. Kirjaudu sisään. Helka-kortilla kirjautuminen tulee Kansalliskirjaston näkymään ennen pitkää, mutta toistaiseksi vaihtoehtoina on Haka ja Mozilla Persona -kirjautuminen
  2. Hakutulossivun alalaidasta löytyy Tallenna haku.
  3. Oman tilin tiedoista löytyy täppä Tallenetut haut. Sieltä voi säätä hakukohtaisesti uutuusvahdin päivittäin tai viikoittan.

Reaaliaikainen uutuusseuranta tutkimuskirjallisuuden kiihkeässä sykkeessä elävälle onnistuu RSS-syötteiden avulla. RSS-syöte löytyy niin ikään hakutulossivun alalaidasta ja sillähän voi sitten tehdä mitä tykkää, ladata vaikka suosimaansa RSS-lukijaan (readeriin). Monesta sähköpostiohjelmasta ( esim. Outolook ) löytyy toiminnot myös RRS-tilauksille.