Ulkona on omat haasteensa

Pari viikkoa sitten olin innoissani tulevasta pelitreenistä Jyryn kanssa. Olin jo talven treenin myötä oppinut lyömään palloa ja enää oli tarpeen oppia pelaamaan. Sainkin erinomaisen oppitunnin, kun talvella hyväksi kehittyneestä lyönnistä ei näkynyt pelatun yhdeksän reiän aikana jälkeäkään. Jokaisella väylällä tulos vaati taistelua, joka käytiin nimenomaan griinien ympäristössä. Lähipelistä sentään sain puhtaat paperit.

Nyt kun kaksi viikkoa on kulunut, löydät tapahtuneesta jo positiivisiakin asioita. Hyvää oli ensinnäkin se, että pystyin taistelemaan niitä bogeja (tulos osoitteessa golfarena.com), vaikka puumailoilla löin koko ajan todella villiä kierrettä vasemmalle ja raudoilla en osunut palloon. Hyvää oli toisaalta myös se, että Jyry pääsi toteamaan millaisia ongelmia lyönnissäni saattaa pahimmillaan olla. Tiedänpähän ainakin mitä asioita kesän aikana pitää jauhaa. Toivottavasti päästään siihen pelistrategiankin kehittämiseen jatkossa.

Jossain vaiheessa voisin koota kaikenlaisia tekniikka-asioita, joita olen tammikuusta alkaen treenannut. Tällä hetkellä työn alla on rauhallisempi liikkeellelähtö (mailan lapa liikkuu ensimmäisenä) taaksevientiin sekä pään sivuttaisliikkeen hillitseminen osumakohdassa. Tällä hetkellä tuo mailanpään rauhallinen taakseviennin aloitus toimii treenatessa kaikissa mahdollisissa lyönneissä. Pituuttakin on tullut lisää sekä raudoilla että puilla. Myös bunkkerilyöntien kontrollia hidastettu liike on parantanut huomattavasti.

Kaikenlaisia ongelmia tulee vastaan, mutta luotto on silti kova. On tosi turvallinen fiilis hakea kesän huippukuntoa, kun tietää tekevänsä oikeita asioita.

This entry was posted in Golf. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *