Ajattelen positiivisesti

Toukokuussa kirjoitetussa “Kisakausi on avattu ja tasoitus nousussa” -blogimerkinnässä totesin, että omia epäonnistumisia ei kannattaisi muistella. Tästä syystä en nyt pohdi syitä siihen miksi oma tasoitukseni valtavista treenimääristä huolimatta nousee, kun  taas monilla muilla se tuntuisi laskevan ilman sen kummempaa vaivannäköä.

Golfissa hyvän tuloksen tekeminen tai sen pilaaminen on melko pienestä kiinni. Hyvän suorituksen pohjan luo kuva omasta itsestä golfarina. Jos pidän itseäni hyvänä pelaajana, todennäköisesti pelaankin hyvin. Haluaisin pelata hyvin, joten pyrin mahdollisuuksien mukaan kiillottamaan ajatuksia omista golftaidoistani. Tästä syystä en enää kirjoita epäonnistuneista lyönneistä… tai siis olenko muka joskus lyönyt muita kuin hyviä lyöntejä.

Mahtavia lyöntejä ja hyvin pelattuja reikiä on tälläkin kaudella ehtinyt kertyä jo melko kivasti. Kertaalleen olen jopa parantanut ennätystulostani Vuosaaren etuysillä (36 lyöntiä). Eilen aamukierroksella en tehnyt kovin hyvää tulosta, mutta positiivinen fiilis jäi silti. Varsinkin 8. väylällä (par 3) griinin yli ja 9. väylällä oikealle raffiin lentäneet avaukset lämmittivät mieltä. Voiko lyönti olla hyvä, vaikka tulos ei olisikaan paras mahdollinen?

Eilen kokeilin jotain ihan uutta, joka varmaankin on merkki lopullisesta sekoamisesta. Vuosaaren seiskaväylällä aloin jutella itsekseni. Ensimmäiseksi kehuin itseäni monisanaisesti onnistuneen lähestymislyönnin jälkeen. Oman äänen kuunteleminen oli vähän omituista, mutta aika kiva oli kuulla niin paljon kehuja. Ääneen puhuminen tuntuisi auttavan siihen, että ei niin helposti pyöri päässä ihan kaikki maailman asiat. On helpompi keskittyä olennaiseen. Kehumisen lisäksi tulen jatkossa juttelemaan läpi ainakin lyöntirutiit ja tavoitellut pallon lentokaaret. Kierroksen jälkeen puttia treenatessa testasin enemmänkin ääneen puhumista rutiinin läpikäymisessä (katson linjan huolellisesti, asetan pallon tähtäysviivan linjan mukaisesti, luotan linjaan ja tähtäysviivaan, otan hyvän alkuasennon, keskityn sopivaan vauhtiin ja annan mennä). Tietysti myös kehuin itseäni hyvästä suorituksesta ja säntillisestä rutiinin noudattamisesta.

This entry was posted in Golf. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *