Kisatunnelmia (Golfkesä 2012, Peuramaa)

Eilen pelattiin Peuramaan Porkkalassa Golf Digestin Golfkesä-kiertueen kolmas osakilpailu. Päivän haasteet alkoivat jo Kehä I:llä, kun auton moottori meinasi luopua leikistä. Selvisin onneksi säikähdyksellä ja loppumatkan piinaavalla jännityksellä, kun tällä kertaa moottorin kuumeneminen oli vain hetkellistä. Ehdin silti jo miettiä, että miten mahdan päästä kisaan mukaan, jos joutuisin hylkäämään menopelini. Mielessä kävi tietysti myös, miten käy tasoituspuoliksi-projektin, jos joudun tekemään päivittäiset treeni- ja pelimatkat julkisilla. Ei joku projektista kiinnostunut taho haluaisi sponssata kulkuvälinettä kauden ajaksi?

Peuramaalle saavuttuani suuntasin ensin lähipelialueen hiekkaesteeseen. Hain lähipelilyönneillä rauhallista tempoa, jota pyrin soveltamaan hetken kuluttua myös rangella. En ainakaan muista, että olisin ikinä lyönyt palloa yhtä hyvin!

Klubitalolla pidetyn kisainfon jälkeen esittäydyin “kilpailevan” golfprojektin (golfkunto) edustajille Jari Suvannolle ja Heli Kärjälle, joista sain mukavaa seuraa kohtuullisen pitkälle taipaleelle kohti kentän toisella laidalla sijainnutta aloitusväylääni.

Ensimmäisellä reiällä (väylä 8, 350 m. par 4) olikin aika mystisesti kadonnut se rangella löytynyt hyvä vire. Päätin paukauttaa ensimmäisen lyönnin draiverilla, mikä oli jälkeenpäin ajateltuna ehkä virhearvio, kun puu 4 olisi riittänyt ihan hyvin. Lyönti päätyi jyrkästi vasemmalle kaartavana 9. väylän tiiauspaikan eteen. Taas kerran olisi ollut etäisyysmittarille käyttöä. Silmämääräisesti arvioin, että rento rauta 8. olisi passeli työkalu. Väärin arvattu, eli pitkäksi meni. Onneksi par pelastui hyvällä lähipelillä.

Vaihtelevien vaiheiden jälkeen päästiin vihdoin 5. väylän jälkeen HK:n makkarapisteelle. Pari höyrytettyä makkaraa ja reilusti sinappia antoivat sopivasti potkua vikoille kahdelle väylälle, jotka pelasinkin erinomaisesti.

Väylä 6, 366 m. par 4: Avaus puu 4, lähestyminen rauta 8, birdieputti ohi 2 metristä ja tulos par.

Väylä 7, 524 m. par 5: Hyvä avaus puu 4:lla, välilyönti piti pelissä mukana, päivän paras lyönti rauta 4:lla vastatuuleen 160 metristä, birkkuputti ohi metristä ja tulos taas par.

Kisakierroksen aikana minulla taisi olla ainakin neljä kertaa hyvä mahdollisuus birdien tekoon, mutta yksikään ei uponnut. Seuraavalla kerralla sitten laitan nekin sisään. Myös sellaisen huomion tein päivän pelisuorituksista, että Pingin G20 puu 4 on ihan täydellinen maila. Voin suositella kaikille.

Palkintojenjakotilaisuudessa odotti mukava yllätys, kun samassa ryhmässä pelannut ja kierroksen aikana kolme hienoa birkkua väsännyt Jari Piiparinen voitti koko kisan ja lunasti itselleen mahdollisuuden kisata finaalimatkasta Dominikaaniseen tasavaltaan. Oma sijoitukseni oli jaettu 32., joten finaalipaikkaa on metsästettävä muista osakilpailuista.

Kotiin pääsin turvallisesti vaikka auton moottori taas alkumatkasta kuumeni ja yskähteli. Ajatuksissa ollut ensi viikon Golfkesä-osakilpailu Lakeside Golfissa pitänee unohtaa kulkupelin ollessa tuossa kunnossa. Vai miten olikaan sen autosponssin laita?

This entry was posted in Golf. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *