400 treenituntia täynnä

Eilen (8.7.2012) meni rikki 400 treenitunnin raja. Näiden tuntien aikana olen ehtinyt treenata golfia 162 kertaa (300 tuntia), venytellä 48 kertaa (25 tuntia), kehittää lihaskuntoa 41 kertaa (31 tuntia), kehittää peruskuntoa 23 kertaa (22 tuntia) ja hotjoogata 15 kertaa (21 tuntia).

Vuoden alussa arvioin, että panostaisin kauden kestävään golfprojektiin yhteensä 600 tuntia. Tätä vauhtia tavoite varmaan täyttyy ihan helposti. En tiedä miten olisin suhtautunut, jos projektin alussa olisin tiennyt, että 400 tunnin jälkeen olen kierrostuloksissa mitattuna selvästi huonompi kuin viime kaudella. Ehkä en olisi ollut niin luottavainen tasoituksen puolittumiseen 600 tunnin satsauksella. Projektin alussa mietin mihin soppaan olen itseni saattanut ja epäilin onko mahdollista löytää aikaa tarpeellisille harjoitusmäärille. Ei tullut mieleenkään kyseenalaistaa pelitaitojen kehittymistä, jos vain tekisin tarpeeksi töitä tavoitteen eteen.

Pistää jo vähän miettimään, että missä vaiheessa on vain todettava, että näin lahjattomaan ei treeni pure. Olisikohan syytä suunnata energia johonkin järkevämpään.

Kaksi viimeisintä golfkierrostani ovat olleet tasoituskierroksia. Kuvittelin todella, että suunta vihdoin kääntyisi alaspäin, lyöminen kun tuntuisi olevan kunnossa. Perjantain aamukierroksella olosuhteet Vuosaaressa olivat loistavat. Peli kulki tasaisesti ja tuloksena 9 paria, 8 bogia ja yksi tripla seurauksena kentän rajojen ulkopuolelle suuntautuneesta avauksesta ysiväylällä. Ainekset olivat parempaan, jos vaan ne putit olisivat uponneet.

Sunnuntaina lähdin hakemaan Kotojärvi Golfista todella matalaa kierrostulosta. Ajatuksena oli tehdä vähintään kolme birkkua ja pelata lopuilla väylillä varmasti parissa. Birdietavoite toteutui, mutta matala lopputulos ei, sillä väliin mahtui sellaisia reikätuloksia kuten 10 ja 8 sekä muutama hölmö tupla. Ylimääräisistä lyönneistä monet olivat seurausta virhearvioinneista kuten liian pitkistä lähestymisistä. Onneksi haen huomenna matkahuollosta uuden etäisyyskiikarini, jonka avulla taklaan vääriin mailavalintoihin liittyvät ongelmat.

Huomisesta eteenpäin Vuosaaren kentälle ei pääse treenaamaan Finnish Openin takia. Ehkä pieni treenitauko tekisi ihan hyvää. Ainakin huomenna unohdan golfin hetkeksi ja menen pitkästä aikaa hotjoogaan.

This entry was posted in Golf. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *