Valoa tunnelin päässä?

Kaikenlaista on taas tapahtunut. Viime lauantaina seurasin yhdentoista väylän verran Tapio Pulkkasen peliä Finnish Openissa Vuosaaressa. Ne avaukset rautakakkosella olivat parasta golfia mitä olen ikinä päässyt todistamaan livenä. Opin aika paljon golfista pelkästään katselemalla. Ihmeteltiin myös, että missä olivat katsojat, varsinkin junioreille voisi olla hyötyä huippujen pelin seuraamisesta.

Sunnuntaiaamuna pääsin taas kisatauon jälkeen Vuosaaren kentälle. Lauantainen Tapion svingin seuraaminen ei ihan suoraan siirtynyt hyviksi tuloksiksi, vaan vaihteeksi pelasin kesän toisiksi surkeimman tuloksen. No sitähän sattuu ja turha sitä tämän enempää on muistella.

Maanantaina kävin ensin aamuyöstä (4:30 eteenpäin) treenaamassa lähipeliä ja iltapäivällä oli vuorossa oppitunti Jyryn kanssa. Kerroin ongelmastani, eli hallitun draw-kierteen vaihtumisesta vaivihkaa viimeisen viikon kuluessa todella hallitsemattomaksi oikealta vasemmalle kaartavaksi koukuksi. Ratkaisuna ongelmaan Jyry opetti miten pysytään väylällä.

Johdantona aiheeseen sain kuulla tarinan Zach Johnsonin valmentaja Mike Benderistä, joka aikanaan herätti hilpeyttä keksinnöillään. Hänen suunnittelemansa “impact station” pakottaa käyttäjänsä pitämään ranteet täysin passiivisina ja kädet golfmailan lavan edellä palloon osuttaessa. Hilpeys keksintöjä kohtaan haihtui viimeistään Johnsonin Masters-voiton myötä. Tätä voittavaa reseptiä Jyry halusi tuoda myös minun peliini.

Tuosta lähtien olen yrittänyt treenata ja viedä opittua käytäntöön. Parhaimmillaan ajatus onkin toiminut kuin unelma. Heti oppituntia seuraavana päivänä pelasin 39 bogipisteen kierroksen, tietysti jälleen ilman merkkaajaa, joten tasoitusta en saanut laskettua. Innoissani hyvästä lyömisestä pelasin keskiviikkona viikkokisan. Pelasin ihan hyvin lukuunottamatta hankaluuksia väylillä 8-10 (+8 kolmesta väylästä). Lyöntipelikisan nettotulos 76 nosti tasoitusta taas kymmenyksellä.

Peli tuntuu kuitenkin nyt hyvältä. Huomenna aamulla klo 4.30 on taas perusteellisen lähipelitreenin aika. Tyttäreni tosin esitti toiveen, että olisin aamulla paikalla. Sovittiin, että olen kotona viimeistään 8.30. Tiistaina on luvassa kaksi kierrosta Lohjalla. Jokohan siellä lähtisi tasoitus laskuun…

This entry was posted in Golf. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *