Mukana voittotaistelussa (Golfkesä 2012, Master Golf)

Suunnitelmissa on ollut osallistua niin moneen Golfkesä 2012 Tourin osakilpailuun, että paikka syksyn Shoot Out -finaalissa irtoaisi. Viime sunnuntaina Master Golfissa tavoitteen täyttyminen oli jo lähellä, mutta lopulta jouduin tyytymään viidenteen sijaan. Viimeinen palkintosija ja ensimmäisen loppukilpailusta putoajan kohtalo eivät juurikaan tyydyttäneet. Tietysti “Beat the Pro” -haasteesta voitettu hieno Wilsonin nahkavyö ja viidennen sijan palkintona ansaittu Otavamedian tuotepaketti hieman piristivät mieltä, mutta todellisuudessa ajatukset olivat heti tuloksen julkistuksen jälkeen kiertueen viimeisessä osakilpailussa Kytäjällä.

Suurimman osan kisakierrosta peli kulki tosi hyvin. Taas kerran oli hauskaa vaihteeksi pelata muualla kuin Vuosaaressa, kun avauksissa ei tarvinnut pelätä pallon ajautumista raffin puolelle (toisaalta just Vuosaaressa olen joutunut opettelemaan väylillä pysymistä). Tästä syystä varmaan paukutinkin draivit rohkeasti ja päädyin usein jopa keskelle väylää, ja pitkälle. Ehkä eniten toivomisen varaa jäi lähestymislyönteihin, mutta onneksi lähipeli toimi hyvin.

Meidän ryhmä aloitti kisan väylältä 9. Alun kahden hölmön tuplan jälkeen sain homman hanskaan ja väylän 17 birdien jälkeen nettotulos oli -1 ja GameBookin tuloslistalla sijoitus toinen. Ryhmän muiden pelurien ajatuksissa ei tainnut enää olla oma menestys kisassa, sillä kaikki tuntuivat keskittyvän kärkitulosten seurantaan ja voiton saamiseen omalle tiimille. Rankkasateen yllättäessä sain sateenvarjon suojaksi puttilinjoja lukiessa ja omista sadehanskoista oltiin valmiita luopumaan (en suostunut ottamaan, oli ehkä virhe…). Tämä tuntui mahtavalta ja kiitos siitä kaikille mukana olleille.

Ratkaiseva käänne kisassa oli ehkä ukkoskuuron aikana pelattu nelosväylä, jonka avauksessa rauta 5 lipsui käsistä ja lopulta löin kolmannen lyönnin metsään ja merkkautin viivan korttiin. Katastrofista huolimatta onnistuin kasaamaan itseni loppukierroksella ja melkein onnistuin birdiessä toisiksi viimeisellä (7.) reiällä ja pelastin parin todella tyylikkäästi viimeisellä. Lopputulos +1 3/4 tasoituksin oli ok, mutta ei vaan tällä kertaa riittänyt finaalipaikkaan. Tasoitus laski kolmannen kerran saman viikon aikana, mikä tietysti oli kiva juttu sekin.

Kytäjällä nähdään 2.9.

This entry was posted in Golf. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *