Vuosaaren mestaruuskisat ym. pelailua

Kauden tärkeimmäksi kilpailulliseksi tavoitteeksi asetin pääsyn kolmannelle kierrokselle Vuosaaren mestaruuskisoissa. Kisat on nyt kisattu, mutta en mene siihen vielä. Pitää ensin käydä läpi taustaa.

14.8. Pelasin hyvää golfia Vuosaaressa ja sain sen myötä laskettua tasoituksen ensimmäistä kertaa alle kahdeksan (7,9). Löin palloa hyvin heti alusta lähtien, mutta tulostaso oli viidennen reiän kohdalla vielä aika heikko (+6). En kuitenkaan välittänyt nihkeästä alusta, vaan pelasin loput 13 reikää tulokseen (+2), eli lopputulos 80 lyöntiä ja 38 pistettä. Väyläosumia kertyi 11 ja nyt viimestään tunsin päässeeni eroon alkukaudesta pitkälle kauteen vaivanneesta väylien missaamisongelmasta. Olin valmis 19.8. Vuosaari Openiin, joka toimi hyvänä kenraaliharjoituksena mestaruuskisoille.

Vuosaari Openin aamuna kaikki tuntui hyvältä. Lämmittelin hyvin, treenasin lähipeliä ja löin palloja rangella. Homma toimi erinomaisesti. Ykköstiiltä eteenpäin erinomaisesta lyönnistä ei ollut tietoakaan. Ensimmisen avauksen riuhtaisin puunelosella vasemmalle heinikkoon. Varapallo lähti maanuoliaisena päätyen sentään väylälle. Kakkosella taas puunelonen laakapallona juuri ja juuri väylän alkuun. Kolmosella oli vuorossa vaihteeksi puunelonen vasemmalle heinikkoon. Tässä vaiheessa luotto luottomailaan oli jo aika vähissä. Vitosväylältä alkanut neljän tuplan pötkö vei pelihalut ja olin jo ihan varmis siirtämään sateessa kastuneet välineet talvisäilöön ja lopettamaan koko hölmön tasoituksenpuolitusprojektin.

Maanantaina 20.8. tehtiin golflehteen pelistrategiajuttua, eli pelattiin kierros golfia Peuramaalla. Lyönnit lähtivät edelleen rangella suoraan ja kentällä vinoon. Kierroksen aikana tuntui, että pelasin melko surkeasti, mutta l0pputulos näytti ihan kelvolliselta. Olin oikeastaan osunut väyliin (7) ja griineihin (9) ihan kohtuullisesti. Pareja kertyi 10 ja yksi birdiekin mahtui joukkoon. Kakkosväylän tripla ja seiskan kymmenen lyöntiä outin ja vesiesteen kautta olivat ne pahat mokat, jotka pilasivat muuten hyvän tuloksen.

Perjantaina 24.8. oli vuorossa kauden päätapahtuma. Vuosaaren mestaruuskisojen miesten sarja alkoi jo perjantaina,  jatkui lauantaina, ja parhaat saivat pelata vielä sunnuntainakin. Olin taas tietysti ehtinyt viikolla hinkata lyönnin kuntoon rangella. Ja olihan se selvä, että taas kentällä tuli lyötyä melko lailla vasemmalle heti ensimmäisestä avauksesta lähtien. Perjantain kierros oli lyömisen osalta hankalaa ja tuloksellisesti tasaisen heikkoa. Lauantaina etuysi oli vielä edellistä päivää huonompaa, mutta takaysin +4 oli jo ihan kelpo peliä. Birdiet lauantain sisääntulon molemmille par vitosille sekä pelikaverin kehut puttitekniikasta saivat fiiliksen kohoamaan. Olen kai jotain tehnyt oikein, vaikka tavoite cutin selvittämisestä jäikin 6 lyönnin päähän.

Onneksi mestikset olivat omasta heikosta esityksestä huolimatta mukava tapahtuma. Peliryhmä oli loistava, eteneminen kentällä sujuvaa (ehdin lauantaina kotiin klo 17 alkaneisiin tyttären nimijuhliin) ja kaksipäiväisen kisan etuna on aina mahdollista toisen päivän huipputuloksella hoitaa itsensä cutista läpi. Ensi vuonna sitten voin taas yrittää uudestaan.

This entry was posted in Golf. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *