Oppiminen ei ole aina miellyttävää

Oppiminen on vaikeaa ja kuten Juhana Kokkonen kirjoittaa, ahdistus voi olla merkki oppimisesta. Siksi onkin ehkä hieman kummallista, että kursseja arvioidaan yleensä opiskelijatyytyväisyyden perusteella.

Published by

Jere Majava

Jere Majava on opetusteknologistiksi konvertoitunut sosiologi, joka intoilee työn puolesta mm. blogien, wikien ja yhteisöllisen median hyödyntämisestä opetuksessa. Lue lisää >>

2 thoughts on “Oppiminen ei ole aina miellyttävää”

  1. Opiskelijatyytyväisyys voi tarkoittaa eri asioita. “Kurssilla teetettiin liikaa töitä” vs. “kurssin olisi pitänyt valmistaa minua maisteriopintoja varten, mitä se ei tehnyt”. Mutta ehkä tässä onkin kyse palautteen keräämisen tärkeydestä eikä niinkään opiskelijatyytyväisyydestä.

Comments are closed.