4 artikkeli

Neljänne kurssi kerran työ oli tehdä rasterikarttoja. Eka kartta oli pääkaupunkiseudun asukkaista. Tehtiin alussa sellainen ruudukko päälle joka rajasi kartalta alueen sitten vielä lisättiin toinen rajaus, joka rajasi asukkaat pääkaupunkiseudulle. Sitten alettiin väsäämään karttaa, jonka tarkoitus oli erottaa väestöstä Ruotsinkieliset asukkaat. Siitä tehtiin sellainen kartta. Toivon hartaasti, ettei kukaan lue näitä kauheita töherrysblogeja mitä kirjoitan, koska nämä ovat hirveetä kuraa.

 

 

Kuva 1. Ruotsinkielisten osuus pääkaupunkiseudulla.

Rasterisekoilua

Tunnin toisen vaiheen aikana ahersin rasteri karttaa, joka ei jostain syystä ihan onnistunut. Siitä ei tullut sellaista kun piti, melkein tuli mutta ei. Siinä kartassa oli Pornainen, joku kunta jossain päin Suomea.Siinä eka muutettiin ne kartat oikeaan muotoon  ja lisättiin ominaisuuksia karttaan esimerkiksi. Korkeus Vaihtelua. Lisäsimme karttaan rajauksen Pornaisten kylän kohdalle. Aloimme ensimmäistä kertaa tekemään tietokantaa. Piirsimme kylän tiet ja rakennukset.

 

 

kuva 2. Pornaisten kartta, johon on merkitty talot.

 

 

Oma jaarittelu

 

Omasta kartasta ei näy hirveän tarkasti tota ruotsinkielisten keskittymistä huonon zoomin takia, niin katsoin Sennin kartasta, mutta selvästi keskittyy Etelä-Helsinkiin. Esimerkiksi Eira ja Ullanlinnassa on paljon ruotsinkielisiä. Ruotsinkieliset ovat Helsingissä keskittynyt varakkaille alueille asumaan en tiedä miksi ovatko vaan monet ruotsinkieliset varakkaita, jotka asuvat Helsingissä. HS uutisen mukaan ruotsinkielisten määrä on lähtenyt nousuun. Ruotsinkielisillä on korkeampi koulutus ja työttömyysaste on pienempi kuin suomenkielisten.

 

Lähteet

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000002791161.html

Senni Luodon Blogi. https://blogs.helsinki.fi/luotosen/

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *