Varjo-opinto-opas

Varjo-opinto-oppaasta löydät tenttikysymyksiä, joita opiskelijatovereiltasi kunkin kurssin yhteydessä on aiemmissa tenteissä kysytty.

Toistaiseksi opintojaksot ovat vain rumasti listattuna numerojärjestykseen tuossa oikealla. Tämä ehkä korjataan joskus.

Nyt pallo siirtyykin teille! Älä siis tyydy vain selailemaan varjo-opasta tentin alla, vaan lisää aina tentissä käytyäsi sinulta kysytyt kysymykset kommenttina kyseisen opintojakson kohdalle. Muista mainita milloin ja kenelle olit tenttimässä. Luentokurssien ja seminaarienkin suorittajien tulee kantaa kortensa kekoon jakamalla kokemuksensa kyseisten kurssien sisällöstä ja suoritustavasta. Lisää kommenttisi luentokurssista sen opintojakson kohdalle, mihin se on merkitty opinto-oppaassakin.

Varjo-opinto-oppaan idea on olla enemmän kuin pelkkä tenttikysymysarkisto. Keskustelu on vapaata ja toivottavasti myös kiivasta. Älä pelkää antaa risuja ja ruusuja kursseille ja niiden pitäjille. Jos kurssin työmäärä ylittää tai alittaa siitä luvatun opintopistemäärän, muutkin haluavat tietää sen. Jos luennoitsija vääntää käsitteet rautalangasta tai keskustelu menee yli hilseen, pura tunteesi varjo-oppaaseen. Myös tämä varjo-opinto-opas kaipaa kommentteja ja kehitysideoita. Kerro ne atk- tai opintovastaaville.

3 thoughts on “Varjo-opinto-opas

 1. Tänne vois lisätä myös muitten oppiaineiden tenttikysymyksiä. Sivuaineopintoja varten. Esim. viestinnän perusopinnoissa olleita.
  Suoritin juuri viestinnän ja julkisuuden teoria -tentin.
  Kysymykset olivat:
  1.Johanna Sumiala:Median antropologia.
  Kuinka Durkheimin rituaaliteorioita on hyödynnetty mediatutkimuksessa?
  2.Veikko Pietilä: Joukkoviestintätutkimuksen valtateillä.
  Mitkä olivat frankfurtin koulukunnan pääajatukset?
  3.Alan McKee: The Public Sphere: An Introduction.
  Mitä seurauksia on julkisen tilan fragmentoitumisella?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *