Tuletko ratkaisemaan aineen arvoitusta?

Syksyn Studia Generalia -luentosarjan teemana on aineen arvoitus. Mikä aiheista kiinnostaa sinua eniten? Miksi haluat tulla kuuntelemaan luentoja? Mitä haluaisit kysyä luennoitsijoilta?

Kerro ja kommentoi!

2 thoughts on “Tuletko ratkaisemaan aineen arvoitusta?

  1. Eniten kiinnostaa ensimmäinen luentosessio, Aineen olemus. Se on myös ainoa, johon varmasti en pääse, koska olen äänityssessiossa.

    Harrastan eli lueskelen kosmologiaa, hiukkasfysiikkaa, evoluutiobiologiaa ja sen sellaista. Maailman toiminta eri mittakaavoissa kiinnostaa.

    Haluaisin kysyä: Onko vakavissaan mietitty, että entäs jos ainetta ja antiainetta syntyikin/syntyykin sama määrä, ja me vain satumme elämään ainepitoisella “kuorella”? Jospa alkuräjähdyksestä ennen meidän osuuttamme pölähtikin liikkeelle kerros, jossa antiainetta sattui aluksi olemaan vähän enemmän, ja se kerros on yhä “tuolla ulkona”? Emme näe sinne, koska kerrosten rajalla aine ja antiaine annihiloituvat havainnot sotkevaksi energiaksi. Antiaineen gravitaatio kuitenkin vetää ainetta puoleensa niin, että havaitsemamme universumi laajenee omituisella vauhdilla.

    Tällaista täällä Länsi-Vantaalla vaan mietiskelen, että sielläkö ne pimeä aine ja pimeä energia ovat, antiaineessa. Vaan mieluummin siellä kuin eetteripyörteissä…

Comments are closed.