Hannu Salmi: Pyhyyden tuoksu ja Lontoon löyhkä. Hajujen kulttuurihistoriaa

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Hannu_Salmi.jpgKulttuurihistorioitsija Hannu Salmi käsittelee Studia Generalia –luennossaan hajujen ja tuoksujen muuttuvia merkityksiä sekä hajuihin liittyvää mielikuvitusta.

Haju on ollut usein erojen tekemisen väline, johon on liittynyt voimakkaita vastakkainasetteluja. Viimeisen kahden vuosisadan aikana voi havaita myös deodoraatioksi kutsutun ilmiön: modernin ihmisen ihanteeksi on asetettu tuoksuttomuus.

Hannu Salmi on Turun yliopiston kulttuurihistorian professori ja kiitetty luennoitsija. Hän on erikoistunut 1800- ja 1900 – lukujen historiaan, ja kiinnostunut erityisesti aistien ja tunteiden historiasta. Parhaillaan hän tutkii muun muassa Turun paloa tunteiden historian näkökulmasta. Hän sai Suomen Tietokirjailijoiden tietokirjailijapalkinnon vuonna 2013.

Professori Hannu Salmi luennoi Studia Generalia – luentosarjassa Aistit torstaina 23.10.2014. Luento on kaikille avoin, ja sitä voi seurata myös verkossa suorana lähetyksenä ja jälkikäteen. Tervetuloa!

Lisätietoa
Luentosarjan koko ohjelma