Kuvaajia ja kukkasia

Työssäni on nyt menossa tasainen vaihe. Dokumentoin näytteideni geokemiaa artikkeliin ja vertaan sitä referenssiaineistoon. Valmistan kuvaajia ja muokkaan niiden graafisia ominaisuuksia sopiviksi. Yleensä teen saman asian useaan kertaan, kun jokin osa kaipaakin toisenlaista tarkastelua. Tähän vaiheeseen liittyy myös kivien koostumusten kopioimista vanhoista arkistoista taulukkolaskentaohjelmaan. Tämä on sellaista puuhaa, että tauko ja liikkeelle lähteminen on tarpeen välillä. Melkoinen lykky, että ympärillä sattuu olemaan niin upea puutarha.

Japaninkesäkamelia, Stewartia pseudocamelia.

Tästä pääsee lyhyellä kävelyllä kaikkiin maanosiin. Kävin tänään erityisesti Japanissa. Opin siellä, että japaninkesäkamelia voi kasvaa Suomessakin keskikokoiseksi puuksi ja kukkia kauniisti. Tieteellisen nimen pseudocamelia-osuus johtunee siitä, että kasvi ei ole varsinainen kamelia vaan niiden tapaan teekasvien heimolainen.

Mulperipuun marjat alkavat myös kypsyä, mistä räkättirastas näytti olevan kiinnostunut. Harmaasta säästä huolimatta kasvit kukkivat ja tuoksuvat voimakkaasti. Kävin paluumatkalla vielä vilkaisemassa erästä kiintoisimmista paikoista, kalkinsuosijakasvien saarta. Kaikki läntillä olevat kukkaset kuuluvat mielessäni jonnekin muualle, ehkä Saarenmaan rannoille. Näin toimitin samalla kävelyllä kaksi virkistävää ulkomaanmatkaa.

Kypsyvä mulperipuun marja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *