Maanantai 6.11.2017: Toinen päivä Kapkaupungissa

Tänään varmistui, että olemme täällä vielä ainakin viikon. Säätila Itä-Antarktiksella on niin huono, että laskeutuminen olisi mahdotonta. Vietämme siis nyt aikaa täällä. Monella etelään matkaavalla retkikunnalla aika kohteessa on valmiiksi tiukalla, ja sää haukkaa mahdollisesti muutamista käytettävissä olevista viikoista osan. Tämä on kuitenkin normaalia etelän keväässä. Geologinen näytteenottomme ei tästä vielä kärsi, kunhan vain saisimme riittävästi hyvän sään päiviä sitten perillä.

Aamupäivä kului kaupungilla kävellen (uusilla sandaaleilla) ja lintuja sekä satama-altaissa pyöriviä turkishylkeitä ihmetellen. Päivän päätapahtuma oli Antarktikselle operoivan yhtiön tiloissa tapahtunut lentobriefing. Siellä käytiin läpi lennon kulku, matkatavaroiden sijoitteluun, pakkaukseen ja merkitsemiseen liittyvät seikat. Neuvottiin myös turvallinen toimintatapa sinisen jään lentokentällä.

Kapkaupunki on edelleen kaunis, mutta tänään tuulee hyvin lujaa. Kuiva ja lämmin ilmakin tuntuu viileältä rajuissa puuskissa. Tuskin osaan kuvitella oikein, miltä keli näyttää nyt 4200 kilometriä etelämpänä.

Afrikanmerikarhu ottaa aurinkoa Waterfrontin satamassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *