Torstai 16.11.2017: Signal Hill ja Lion’s Head

Tänään on nykyisen suunnitelman mukaan vihoviimeinen päivä Kapkaupungissa. Päätimme Laran kanssa viettää sen patikoimalla läheisillä vuorilla. En ollut ennen käynyt Signal Hillillä, mutta se oli tullut tutuksi jo ensimmäisinä päivinä – kukkulan alemmalta huipulta ammutaan laukaus tykillä joka päivä tasan kello 12. Lähestyimme kukkulaa kaupungista ja kiipesimme sen ylimmälle laelle mutkittelevaa reittiä. Katselimme laukauksen korkeammalta huipulta. Helmikanat piipittivät toiveikkaina kulkijoiden ympärillä ja Atlantti siinsi sinisenä.

Lion’s Head Signal Hilliltä nähtynä. Aloe vera kukkii.

Jatkoimme matkaa kohti Lion’s Headia ja pidimme toisen leirin sen puolivälissä graniittisella kalliopaljastumalla. Aurinko porotti ja pääskyset kisailivat ilmassa. Paluumatkalla bongasimme viimein kauan etsityn honeybush-pensaan. Askelmittariin kertyi jälleen yli 27 000 osumaa.

Illan palaverissa vahvistui, että lähtö on huomenna. Jos oikein hyvin käy, olemme huomisiltana jo kotiasemalla. Tieto piristi porukkaa selvästi. Kaikki muut ovat konkareita, ja odottavat tuttujen paikkojensa näkemistä. Minäkin tietysti odotan, mutta reissuun liittyy vielä monta hyvin jännittävää askelta ennen kuin ollaan todella perillä.

Huomisaamuna lähdemme sinne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *