Perjantai 24.11.2017: Raivokas lumimyrsky ja lepopäivä

Tänä yönä kaikki olivat heräilleet myrskyyn. Kontit tärisevät ja jyrinä on taukoamatonta. Tässä kirjoittaessani pöytä tärisee. Aikaisemmin tuulen mukana on tullut vain heikkoa lumisadetta tai pieniä jäisiä pisaroita sekä ajolunta, mutta nyt sataa kunnolla. Tuulen keskinopeus on tähän mennessä ollut jo 52 solmua*, puuskissa yli 59 solmua. Vain välttämättömiä ulkotöitä siis tehdään.

Aboan messirakennus lumimyrskyssä.

Käytimme aamupäivän messin ja asuinhyttien siivoamiseen. Asemalle on tulossa säiden hellitettyä vieraita sekä traversen että lentokoneen mukana, ja paikat haluttiin laittaa sieviksi. Messi oli oikein kodikas ulkona raivoavan myrskyn keskellä imuroituna ja pestynä. Kun kannoin pölynimurin pihan poikki omaan hyttiini, imuri oli hankala saada ovesta sisään. Lisäksi toinen korva täyttyi lumella tuon noin 10 metrin matkan aikana.

Lepoaikamme alkoi lounaasta kello 14. Iltapäivällä harrastettiin lukemista ja vanhojen retkikuntavideoiden katselua. Tulin jälkimmäisistä hieman merisairaaksi ja nukahdin hyttiini hetkeksi.

Vietimme illalla hienosti katetun pöydän ääressä juhlia asemalle saapumisen sekä kaksien samalla viikolla olleiden syntymäpäivien kunniaksi. Kokkimme Pekka oli leiponut tapahtuman kunniaksi hienon persikka-suklaakakun.

*Myöh. huom. Noin 27,8 m/s.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.