Lihapullat

Gluteenittomat, viljattomat, jauhottomat, kananmunattomat, maidottomat, laktoosittomat, paleo, autoimmuuni, lisäaineettomat lihapullat

http://otukset.club/lihapullat

lihapulla-annos

 

Ainesosat

  • 50 g gheetä
  • 2,5 dl keitettyä vettä
  • 1 dl sokerijuurikaskuitua hiutaleina
  • 800 g sika-nauta jauhelihaa
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl arrowjuurijauhetta
  • (Lisukkeeksi esim. keitettyjä juureksia ja suolakurkkuja tms.)

Valmistus

Laita 50 g gheetä tyhjän kulhon pohjalle.

lihapullat-01

Kaada gheen päälle 2,5 dl kuumaa keitettyä vettä, sulata ghee ja sekoita se veden kanssa.

lihapullat-02

 

Lisää joukkoon 1 dl sokerijuurikaskuitua.

 

lihapullat-03lihapullat-04

 

 

Sekoita joukkoon 2 tl suolaa, sekoita ja anna seoksen turvota hetki.

lihapullat-05

 

Lisää 800 g sika-nauta jauhelihaa.

 

lihapullat-06lihapullat-07

 

Sekoita jauhelihat sokerijuurikasseoksen kanssa taikinaksi.

 

lihapullat-08

 

Lisää joukkoon 2 rkl arrowjuurijauhoa.

lihapullat-09

 

Vaivaa taikina käsin tasaiseksi.

lihapullat-10

 

Pyörittele taikinasta pullia ja asettele uunipellille. Taikina riittää noin 16 lihapullaan.

 

lihapullat-11

lihapullat-12

 

Paista lihapullia uunissa 200 °C:ssa noin 45 minuuttia.

lihapullat-13

 

Valmiit lihapullat ovat väriltään kauniin rusehtavia ja uiskentelevat irronneessa rasvassa.

lihapullat-14

Jos toivot vaaleampia lihapullia, reilun puolen tunnin paistoaika riittää. Jos taas toivot tummempia ja pinnaltaan hieman rapeita lihapullia, voit pidentää paistoaikaa jopa tuntiin.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *