Gluteenittomat, viljattomat, jauhottomat, kananmunattomat, maidottomat, laktoosittomat, paleo, autoimmuuni, lisäaineettomat lihapullat
http://otukset.club/lihapullat
Ainesosat
- 50 g gheetä
- 2,5 dl keitettyä vettä
- 1 dl sokerijuurikaskuitua hiutaleina
- 800 g sika-nauta jauhelihaa
- 2 tl suolaa
- 2 rkl arrowjuurijauhetta
- (Lisukkeeksi esim. keitettyjä juureksia ja suolakurkkuja tms.)
Valmistus
Laita 50 g gheetä tyhjän kulhon pohjalle.
Kaada gheen päälle 2,5 dl kuumaa keitettyä vettä, sulata ghee ja sekoita se veden kanssa.
Lisää joukkoon 1 dl sokerijuurikaskuitua.
Sekoita joukkoon 2 tl suolaa, sekoita ja anna seoksen turvota hetki.
Lisää 800 g sika-nauta jauhelihaa.
Sekoita jauhelihat sokerijuurikasseoksen kanssa taikinaksi.
Lisää joukkoon 2 rkl arrowjuurijauhoa.
Vaivaa taikina käsin tasaiseksi.
Pyörittele taikinasta pullia ja asettele uunipellille. Taikina riittää noin 16 lihapullaan.
Paista lihapullia uunissa 200 °C:ssa noin 45 minuuttia.
Valmiit lihapullat ovat väriltään kauniin rusehtavia ja uiskentelevat irronneessa rasvassa.
Jos toivot vaaleampia lihapullia, reilun puolen tunnin paistoaika riittää. Jos taas toivot tummempia ja pinnaltaan hieman rapeita lihapullia, voit pidentää paistoaikaa jopa tuntiin.