Reinholmin joulukalenteri, luukku 9

Tämä H. A. Reinholmin suttuinen lyijykynäluonnos on päivätty 23.2.1862 ja valistuneen arvaukseni mukaan tarkotettu saarnastuolista luettavaksi kirkolliseksi kuulutukseksi. Huvittavin tieto siinä on se, että suomenkieliset raamatunselitykset on Viaporin seurakunnassa lopetettu liian alhaisen kiinnostuksen takia:

1) Poismuuttava: suomal. piika Maaria Alexanterintytär Haminaan

2) Kuollut: Venäjän arrest. rootin uppsieri Konstantin Pekutorovskin 2 kuukautinen tyttölapsi Wilma Mathilda.

4) Kun kirkontyö ehkä pian aljettanee, että se, toivottavasti Pääsiäiseksi valmistuisi, niin ilmoitetaan tämän kautta, että P. Raamatun selitykset suomeksi eiläsestä päivästä ovat lopetetut, semminkin kuin suomalaiset ei niihin ole mielistynyt. Tänäp. sekä tulevana sunnunt. kl. 2. pidetään vielä P. Raamatun selityksiä ruotsiksi.

5) Tulevana vuonna ruott. jum.palv. tavall. aikaan ja siinä vapaan ruott. seurakunnan messu. Rippikirkko lauvantaina k. 2. Jos, niink. kysyttykin on, joitakuitan vapaasta suom. seurak. myöskin samassa tahtoisi Herran ehtoolliselle, kuin tilaa siten ennen Pääsiäistä arvattavasti ei saatanee, niin tulkoot sitä minulta kuulustelemaan tulevana keskiviikkona samana ajasta kello 2:teen asti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *