Reinholmin joulukalenteri, luukku 13

Eilisen traagisen ihmiskohtalon vastapainona on tänään hieman hilpeämpää herrain vaatehtimista. Minulla ei ole tarkkaa käsitystä siitä, mitä tässä on tapahtunut… Ilmeisesti H. A. Reinholmin tuttava nimeltä Udelius (paperi on leikattu niin että etunimi katkeaa) on tarvinnut matkavaatteet ja matkalukemista matkalla Kemiöön:

Den 9. Oktober gick Doktor August Reinholm i borgen för mig för en bonjour och benkläder hvilka blefva tagna ifrån Depot för Inhm. Ålster och sjelf sålde han åt mig vid min afresa till Rosala by i Kimitö socken ett par nästan nya Gummigaloscher samt en paletot.

P. S. Lånade böcka Horazius i tysk öfversättning III Delar samt III Schillers Werke. Hvilket härmed intygas.

Sveaborg den 10. October 1861
[?] Udelius

[9. lokakuuta tohtori August Reinholm meni puolestani takuuseen lievetakista ja housuista jotka otettiin kotimaisten tuotteiden varastosta, ja matkustaessani Rosalan kylään Kemiön pitäjässä hän myi minulle parin melkein uusia kumikalosseja sekä päällystakin.

PS: Lainasin kolme osaa Horatiuksen saksannosta sekä kolme osaa Schillerin teoksia, mikä täten todistetaan.

Viapori 10. lokakuuta 1861
[?] Udelius]

One Reply to “Reinholmin joulukalenteri, luukku 13”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *