Tiedoksi kaikille Wikipedian lukijoille: kenraalikuvernööri von Rosen ei ollut vampyyri!

Yliopiston nettipalvelin antaa meille viikoittaisia tilastoja blogimme lukijoiden määrästä, laadusta ja saapumisreiteistä. Viime viikon tilastoihin sisältyy mielenkiintoinen yksityiskohta: yksi lukija on tullut blogiin suoran linkin kautta Wikipediasta.

Pienellä tonkimisella linkki löytyikin Wikipedian sivulta Gustaf Fredrik von Rosen. Sen alareunassa “Aiheesta muualla” -otsikon alla on kaksi linkkiä, toinen Svensk biografisk handlexikoniin ja toinen minun taannoiseen aprillipäiväbloggaukseeni Kenraalikuvernööri von Rosenin arvoitus. Siis siihen jossa “todistin”, että Kaarle XII ja von Rosen muuttuivat vampyyreiksi ratsastaessaan Transilvanian läpi, ja jonka koristelin seuraavana päivänä kissankokoisilla APRILLIA-merkinnöillä…

En tunne kyseisen Wikipedia-artikkelin tekijää, mutta hänen täytyy olla joko a) suuri humoristi tai b) laiskuri joka on löytänyt bloggaukseni googlettamalla, lukenut sen pari ensimmäistä riviä, todennut sen näyttävän tieteelliseltä ja linkannut sen Wikipediaan  (vaihtoehto b on valitettavasti todennäköisempi). En ole vielä osannut päättää, pitäisikö linkki käydä poistamassa, vai pitäisikö se jättää paikoilleen jonkinlaiseksi kieroutuneeksi medianlukuharjoitukseksi…

2 Replies to “Tiedoksi kaikille Wikipedian lukijoille: kenraalikuvernööri von Rosen ei ollut vampyyri!”

  1. Tämä onkin jäänyt vähän epäselväksi, milloin vampyyrit ja tavalliset ihmiset tekivät sovinnon? Milloin tämä nykyinen elämäntyyli ja rauha vakiintui? Onko meidän keskuudessamme kuinka paljon vampyyreita nyt? Oliko sisällissota vampyyrisota (punaiset=verta, valkoiset=kalpeet)? Mannerheim ainakin käyttäytyi niin “etäisesti” ja oli aina joka paikassa, että hänen täytyy olla vampyyri. Puhumattakaan hänen kuolemastaan “Sveitsissä”…

  2. Kiehtova tematiikka. “Suomen historia vampyyreillä” myisi varmasti hyvin nykyisillä kirjamarkkinoilla…

Comments are closed.