Vår kära Klubben fyllde 50

För ett tag sedan skedde någonting anmärkningsvärt, nämligen Svenska Naturvetarklubben och Spektrum firade vår gemensamma klubblokal Klubbens 50-årsjubileum! Ja, det stämmer, vi har faktiskt hållit till på Klubben i hela 50 år, tro det eller ej! Klubben firades i en hel vecka, med olika program varje dag.

Under veckan fick Klubben besök av tidigare studerande, de äldsta sådana som studerade redan på 60-talet. Måndagen var ämnad speciellt för de som studerade före och under 70-talet, tisdagen för 80-talet, onsdagen för 90-talet, torsdagen för 00-talet och fredagen för 10-talet. Dessa tidigare studerande kom till Klubben för att njuta av varandras sällskap och minnas de gamla goda tiderna på Klubben, och vi fick höra en hel del lustiga och intressanta historier. Vi fick bland annat höra historien om ”Potero Maja”, den stora tavlan som hänger ovanför trappan in till Klubben. Dessutom fick vi höra en massa annat spännande om vad som försiggått på Klubben under dess 50-åriga historia, och dessutom om båda ämnesföreningarna under den här tiden. Att få ta del av dessa historier var givande, och till all lycka hade Spektrum reportrar för sin föreningstidning Spektraklet på plats varje dag för att ta till vara dessa historier – de bästa bitarna kan inom kort läsas här.

På lördagen var det dags för öppen kaffebjudning och senare på kvällen fest på Klubben, en fest som visade sig vara både populär och lyckad. Veckan avrundades med sillfrukost på söndagen. Allt som allt en mycket lyckad vecka som överskred allas förväntningar. Ett stort tack till alla som deltog!