Tutustumassa työelämään

Kallalahden peruskoulun 8. luokkalaisen Tuuli Kanervan ajatuksia työelämään tutustumisjaksosta Yliopisto-lehdessä.

Postitusta, arkistojen päivitystä, tiedostojen polttamista, kuva-analyysia, valokuvausta, kirjoittamista… Töitä riitti TET-harjoittelijallekin täällä yliopiston viestintäosastolla.

Olin täällä 2 viikkoa, mikä on kohtalaisen pitkä aika, mutta tekemistä kyllä riitti. Jos joku tehtävä alkoi tuntua puuduttavalta, oli mahdollisuus tehdä välillä jotain erilaistakin.

Yhtenä päivänä kävimme ottamassa uudet kuvat tänne blogiin yliopiston kuvausstudiossa, ja oli hyvä nähdä, ettei työelämä ole täälläkään pelkkää koneen ääressä puurtamista. Kuvauksissa oli hauskaa, kuten kuvista varmaan näkeekin. Kävin myös naistenpäivänä kuuntelemassa Raisa Cacciatorea, ja sain tehdä luennosta jutun lehteen. Työkaverit ovat olleet mukavia ja hauskaa on ollut, varsinkin ruokatunneilla.

Ehkä parasta on ollut se, ettei ole tarvinnut tehdä läksyjä, eivätkä päivät ole olleet niin pitkiä kuin koulussa. Tuntuu muutenkin, että täällä on rennompaa, eikä joudu olemaan niin suljetussa tilassa kun koulun luokkahuoneet, vaikka teen melkein kaikki hommat täällä omassa ikkunattomassa kopperossani. Palaan kuitenkin ihan mielelläni kouluun, sillä siellä näkee taas kavereita.

Tuuli Kanerva

1 thought on “Tutustumassa työelämään

1. Kiva lukea Tuuli, että viihdyit siellä. Olin aikoinaan itsekin samassa paikassa kesätöissä ja muistan, että kivaa oli :)

T. serkku