Hiljaista on

Yliopisto –lehden toimituksessa on hiljaista. Toimitukselle on hankittu kuulosuojaimet.

Työskentelemme avokonttorissa, jossa on helppoa olla sosiaalinen. Oikeastaan se on aika mukavaa.  Kollegat ovat huikkaisun päässä, ja apua, vinkkejä ja juttuseuraa on helposti saatavilla.

Mutta kun joskus pitää myös keskittyä. Musiikkia voi kokeilla, mutta tuloksista ei voi olla ihan varma. Jammaillessa ei ulkomaailma häiritse. Työtä ei kuitenkaan edistä se, että tanssii toimistotuolissa. Ja joo, se näyttää juuri niin fiksulta kuin mitä kuvittelet.
Joskus keskittymistä häiritsee myös toimistokuukkeli. Kyseessä on sosiaalinen laji, joka hakeutuu toisten työpisteisiin jutustelemaan riippumatta siitä, onko tilanne sopiva. Lajin on kuvannut tieteelle muun muassa taloussanomat jo vuonna 2007. Toimituksessa kuukkeleita ei ole juuri näkynyt, vaikka niitä ruokitaan muun muassa suklaalla ja salmiakilla.

Tähän asti on pärjätty sopivalla musiikilla ja varsin tavanomaisilla käytöstavoilla. Mutta kun yliopisto muuttuu, alettiin täälläkin kaataa sermejä ja tehdä tilaremonttia. Siinä tilanteessa lehdenteko kävi jo haastavaksi.

Joten nyt täällä sitten istutaan peltorit päässä niin kuin raksalla. Duunia se tämäkin on.

Hanna Kaisa Hellsten on Yliopisto -lehden tilapäistoimittaja, jonka akateeminen alkuperä on Viikissä. Hän tarkkailee maailmaa lähinnä yhteiskuntatieteilijän ja luonnontieteilijän vinkkelistä, sopivasti sekaisin.