Kasviton puutarha

Toimituksessa on erittäin kehittynyt virhepullakäytäntö: jos löytää aviisista mokan, saa tarjota kaikille paakkelssia. Jos tekee kovasti mieli pullaa, niin myös korjatut kirjoitusvirheet käyvät.

Tänään syötiin virhepullaa Kaisaniemen kasvilliselle puutarhalle. Tekstiin se korjattiin kasvitieteelliseksi.

Toivottavaa on, että kasvitieteellinen säilyisi jatkossakin kasvillisena. Helsingin yliopiston sisäistä kehittämistä varten perustettu reformiryhmä on esittänyt koko luonnontieteellisen keskusmuseon irrottamista yliopistosta. Se on hallintokieltä ja merkitsee karkeasti käännettynä lakkauttamista. Kasvitieteellisten puutarhojen, Luonnontieteellisen museon, tutkimustoiminnan ja ajoituslaboratorioiden tulevaisuus onkin nyt epäselvä — sekin on hallintokieltä ja tarkoittaa että hiton pahalta näyttää.

Reformiryhmä perustettiin kehittämään uusia ratkaisuja yliopiston talouskurimuksen ratkaisemiseksi. Kasviton puutarha olisi tietysti kustannustehokas ja innovatiivinen vaihtoehto.

Hanna Kaisa Hellsten on Yliopisto-lehden tilapäistoimittaja, jonka akateeminen alkuperä on Viikissä. Hän tarkkailee maailmaa lähinnä yhteiskuntatieteilijän ja luonnontieteilijän vinkkelistä, sopivasti sekaisin.