Kökköä punkkia

Kun Tomi Huttunen oli helmi-maaliskuun vaihteessa Tiedekulmassa puhumassa venäläisestä — ja neuvostoaikaisestakin — rockista ja undergroundista, kuinkakohan monelle jäi mieleen professorin mainitsema punk-poppoo? Ei erityisen taitava ryhmä, mutta kiinnostava silti. Pussy Riot.

On huimaa, miten äkkiä tiedolle, ymmärrykselle ja historiantajulle voi löytyä uutta käyttöä. Kuinka tärkeää on, että esimerkiksi juuri prof Huttunen voi sen enempää empimättä tai kiistoihin sotkeutumatta todeta, että Pussy Riotin jäsenten sukupuoli tuskin on venäläisille mikään JUTTU. Mutta että feminismi on, ja vielä enemmän punk-genre. Neuvostoaikana punkkarit eivät mahtuneet edes keikkajärjestäjien maailmankuvaan, Huttunen totesi eilen PENin keskustelussa Kiasmassa. Sen sijaan mielisairaaloihin mahtui.

1 thought on “Kökköä punkkia

Leave a Reply

Your email address will not be published.