Seminaari tavaramerkeistä ja tekijänoikeudesta 16.5.2016 klo 14-16

Toukokuun seminaarissamme maanantaina 16.5. alustaa OTK (väit.), varatuomari Anu Pitkänen. Turun yliopistossa helmikuun lopulla väitelleen Pitkäsen aiheena on “Tavaramerkkioikeuden ja tekijänoikeuden kaksoissuoja”.

Tavaramerkkiä voidaan suojata sen saaman tavaramerkkisuojan lisäksi tekijänoikeudellisena kirjallisena tai taiteellisena teoksena. Koska tavaramerkki syntyy usein luovan työn tuloksena, voi esimerkiksi tavaramerkiksi luotu kuvio tai sävelmä voi olla myös tekijänoikeussuojaa saava kuvataiteen tai sävellystaiteen teos. Tavaramerkki- ja tekijänoikeuden päällekkäissuojaukseen liittyy käytännön oikeuselämässä ongelmallisia ja tärkeitä kysymyksiä, kuten millä edellytyksin ja tavoin merkinhaltijalla on oikeus käyttää teosta tavaramerkissä. Voidaan kysyä, mitä kaksoissuojan myöntämisestä käytännössä seuraa eli miten kaksoissuoja vaikuttaa merkinhaltijan oikeuksiin suhteessa kolmanteen osapuoleen. Tavaramerkki- ja tekijänoikeusjärjestelmien samankaltaisuuksien ja erojen vertailu luo myös edellytyksiä immateriaalioikeusjärjestelmän ja sen osa-alueiden rakenteiden laajemmalle pohdinnalle.

Paikka: Topelia, Unionikatu 38, D1-rappu, sali D112. Sali on ulko-ovesta tullessa heti oikealla.

Pyörätuolilla kulku Unioninkatu 38 E1-rapun kautta. Pyörätuolilla liikkuvien kannattaa varmuudeksi olla etukäteen yhteydessä vahtimestariin (02941 22825).

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan! Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.