Seminaari “Tekijän kuva suomalaisessa tekijänoikeudessa” 22.5.2017 klo 14-16

Projektimme seuraava seminaari järjestetään 22.5. aiheesta Tekijän kuva suomalaisessa tekijänoikeudessa. Esitelmän pitäjä, OTT, VT Martti Kivistö, kuvailee aihettaa seuraavasti:

“Tekijä on tekijänoikeuden subjekti, mutta tekijyyttä on lainvalmistelussa ja oikeuskirjallisuudessa käsitelty varsin vähän. Silti lainsäädännön taustalta on löydettävissä vähintäänkin implisiittinen tekijän rooli, kuten ammatinharjoittaja, inspiroitunut taiteilija tai kansallisen tehtävän toteuttaja. Miten tekijänoikeutemme taustalle asettuva tekijän kuva on muuttunut aikojen saatossa? Mitkä ovat nykypäivän tekijyyden piirteitä ja miten ne ilmenevät lainsäädännössä?”

OTT, VT Martti Kivistö on Teosto ry:n regulaatio- ja toimintaympäristöasioista vastaava johtaja. Kivistö väitteli lokakuussa 2016 Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa aiheesta Tekijänoikeus omaisuutena – tutkimus suomalaisen tekijänoikeuden yleisistä opeista (Suomalainen Lakimiesyhdistys 2016). Teoksessa tutkitaan suomalaisen tekijänoikeuden teoreettisten perusteiden muotoutumista 1800-luvun lopulta nykypäivään saakka.

Seminaari pidetään Topelian (Unioninkatu 38) D1-rapun salissa D112. Esteetön kulku rapun E1-kautta. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!