Kirjalliset väärennökset -teoksen julkaisutilaisuus 28.2.2018

Tervetuloa Kirjalliset väärennökset: huijauksia, plagiaatteja ja luovia lainauksia -teoksen julkaisutilaisuuteen keskiviikkona 28.2.2018 kello 17.00–18.00 Helsingin yliopiston Tiedekulman Loungeen. Osoite on Yliopistonkatu 4; sisällä portaat tai hissillä kerrosta ylöspäin. Tila on esteetön.

Kirjailijat ovat kautta aikojen lainanneet sanoja, juonenkäänteitä ja identiteettejä. Teksteissä kuuluu aina ääniä aiemmista teksteistä, mutta toisinaan lainaaminen ylittää sopivan ja sallitun rajat. Luvattomat lainaukset, plagiointi ja identiteettihuijaukset kertovat inhimillisistä heikkouksista ja pyrkimyksistä: kirjailijan halusta koskettaa, kostaa tai täyttää kirjallisen maailman suuret odotukset.

Kirjalliset väärennökset -teoksessa sukelletaan kirjallisuushistorian nurjalle puolelle. Erikoisissa tapauskertomuksissa tarkastellaan erilaisia väärennösten muotoja, huijauksiin johtaneita syitä ja niiden seurauksia. Kirjatehtailut salanimen turvin, tekaistut käsikirjoitukset, sepitetty kansalliseepos ja kuoleman lavastaminen kertovat paitsi kirjallisen maailman valtataisteluista myös kaunokirjallisuuden tekijyyden, aitouden ja kirjallisen arvon määrittelemisen vaikeudesta.

FT Päivi Koivisto haastattelee teoksen kirjoittajia tutkijatohtori Sanna Nyqvistiä ja yliopistonlehtori Outi Ojaa. Tilaisuuden järjestää Taide, tekijyyden muutos ja tekijänoikeus -projekti yhdessä kirjan kustantajan Gaudeamuksen kanssa.

Kirja on saatavilla kovakantisena kirjana ja sähkökirjana helmikuussa 2018. Kirjaa voi ostaa tapahtumassa tarjoushintaan.

Ilmoittaudu julkaisutilaisuuteen oheisesta linkistä 25.2.2018 mennessä e-lomakkeella.