Hallitus 2018

Vuoden 2018 hallitus esittäytyy lisäten omaan esittelytekstiinsä itseään kuvaavan aforismin! <3

taso-hallitus@helsinki.fi

 

 

Puheenjohtaja

Janne Kähkönen

janne.kahkonen@helsinki.fi

Moi! Olen Janne, 24-vuotias tason toisen vuoden pääaineopiskelija. Tänä vuonna toimin hallituksen puheenjohtajana, mutta järjestö- ja kouluhommien ulkopuolella viihdyn sosiaalisesti ulkona kavereiden kanssa, yksin kotona elektroniikan ääressä tai sitten sporttaamassa. Eli kuulostan aika perusjampalta, mutta en ole. En kerro miksi. Vuosi onkin lähtenyt hyvin käyntiin, ja en varmaan ole ainut kenen mielestä se muuttuu näin juhlavuotena koko ajan paremmaksi! Niin, ja minut valitettavasti bongaa aika usein Tiedekulmasta tai Kaisasta läppärin kanssa.  

Jokes about communism aren’t funny unless everyone gets them.” – Unknown 

Wow“- Owen Wilson 

 

Varapuheenjohtaja

Jasmiina Driksna

jasmiina.driksna@helsinki.fi

Moikkamoi olen Jasmiina, kavereiden kesken Jassu! Olen toisen vuoden talous- ja sosiaalihistorian opiskelija ja toimin tänä vuonna Taso ry:n varapuheenjohtajana.  

Järjestötoiminnassa ja etenkin yhiksessä olen saanut nauttia ihanien ihmisten seurasta, venyneistä kahvihetkistä Unicafe- ravintoloissa sekä unohtumattomista reissuista yhdessä kanssaopiskelijoiden kanssa. Ensimmäinen opiskeluvuoteni oli kaiken kaikkiaan enemmän kuin koskaan osasin edes kuvitella, joten odotukset ovat tänäkin vuonna vähintään yhtä megaeeppiset. 

The only one who doesn’t make mistakes is the one who doesn’t do anything. – Vladimir Lenin 

 

 

Taloudenhoitaja

Minna Majaniemi, 2. vuoden tasolainen

minna.majaniemi@helsinki.fi

”Älä usko sitä, joka sanoo tietävänsä tien. Voit tulla johdetuksi harhaan.” (Mukaelma Kyllikki Villan kirjassa Pakomatkalla esiintyvästä motosta)

”–  oon seppänä syntynyt ja luonut monta. Tehnyt paljon anteeksiantamatonta.  olen ollut nunna ja Don Juankerjäläinen ja kenraali armeijan –”  (Jenni Vartiainen. Muistan kirkkauden)

”Ruislinnun laulu korvissani, tähkäpäiden päällä täysi kuu; kesä-yön onni omanani, kaskisavuun laaksot verhouu. En ma iloitse, en sure, huokaa; mutta metsän tummuus mulle tuokaa. Puunto pilven, johon päivä hukkuu, siinto vaaran tuulisen, mi nukkuu, tuoksut vanamon ja varjot veen; niistä sydämeni laulun teen. –”  (Eino Leino. Ote runosta Nocturne)

”– nauraisin kirjoille jotka kuuluu osata ulkoa katsoisin järven selkää ilman kynää ja paperia huutelisin puun latvasta hävittäisin palkkani –”  (Scandinavian Music Group. Joisin viskin ja nousisin)

”– lol” (Anonyymi. Internet)

”– Siksi olkoon sydämesi nöyrä, jotta se kuulisi kaikkien veljiesi tuskanhuudot ja sisariesi itkun. Olkoon ruumiisi vahva kuin rauta, ajan rautaisen voiman takoma, olkoon ajatuksesi luja kuin teräs, ajan terästahdon lujaksi kirkastama – mutta sydämesi, sydämesi olkoon herkkä kuulemaan kaikki äänet kaikista maista, kaikista roduista, kaikilta rannoilta. Niin kuin taivaan ja pilvien nielemä kuultava antenni, jättiläiskaupungin sähköisen myrskyn yllä keinuva. Sinisten, viisaiden tähtien hohteessa kimaltava.” (Olavi Paavolainen. Ote runosta Terässinfonia)

 

Tiedottaja ja sihteeri

Aino Saaristo

aino.ia.saaristo@helsinki.fi

Moi! 

Olen Aino, opiskelen ensimmäistä vuotta yhteiskunnallisen muutoksen ohjelmassa ja toista vuotta Helsingin yliopistossa. Toimin tänä vuonna Tason sihteerinä ja tiedottajana. Harhailin elämässäni hetken ennen kuin löysin valtsikaan, mutta nyt olen siellä minne kuulun. Fun fact: Tylypahka-tupani on Korpinkynsi, ja tähän sopivaan tyyliin mottoni on Ciceroa lainaten Omnia mea mecum porto eli latinaa osaamattomille vapaasti suomennettuna ”kaiken omistamani kannan mukanani” eli käytännössä siis, että arvokkaampaa kuin mikään omaisuus tai varallisuus, mitä voisin koskaan kerryttää, ovat tietoni, taitoni ja kokemukseni. 

 

 

1.Opintovastaava

Sofia Wahlroos

sofia.wahlroos@helsinki.

Moikka! Olen Sofia, Tason ensimmäinen opintovastaava. Mä tykkään järjestöhommista, koska saa olla mukana vaikuttamassa, ja kaiken maailman opinto- ja koulutusjutut ovat lähellä sydäntä. Kun en ole yliopistolla, teen töitä suomenruotsalaisessa maailmanparantajajärjestössä tai sitten keräilen kotona vanhoja astioita.  

Not all who wander are lost” – J.R.R. Tolkien 

 

2.Opintovastaava, yhdenvertaisuus- ja ympäristövastaava

Minttu Engberg

minttu.engberg@helsinki.fi

Moikka! Mä oon Minttu ja toimin tänä vuonna Tason toisena opintovastaavana sekä yhdenvertaisuus- ja ympäristövastaavana. Odotan super innolla tulevaa vuotta ja uusia mahdollisuuksia vaikuttaa. Tulkaa ihmeessä juttelemaan, jos ilmenee kysymyksiä tai ehdotuksia! 

Speak out in actsthe time for words has passed, and only deeds will suffice“- Alfred Whitehead 

 

Suhdevastaava

Ella Hako

ella.hako@helsinki.fi

Terve vaan kaikille! Olen Ella ja toimin Tason suhdevastaavana. Olen ensimmäisen vuoden opiskelija yhteiskunnallisen muutoksen kandiohjelmasta. Edellinen puoli vuotta valtsikassa on ollut erittäin antoisaa aikaa, josta on tarttunut mukaan uusia ystäviä, mielenkiintoisia opintoja ja ihania muistoja. Tason tuleva vuosi tulee olemaan tapahtumarikas, jonka yksi kohokohdista tulee olemaan tulevat 50. Vuosijuhlat. Koen olevani onnekas saadessani toimia Taso ry:n hallituksessa, koska minulla on mahdollisuus oppia uutta ja toimia mahtavien ihmisten kanssa. 

Vapaa-ajalla minut löytää puhisemassa kuntosalilla tai tasapainoilemassa joogan asanoissa. Lemppari asioihini kuuluvat vihreä luonto, mystiset kasvisruuat ja Helsinki auringon valossa. 

“Täytyy pitää kiirettä, että ennättää elää, minulla on mennyt niin kovin paljon aikaa hukkaan!”- Ti-ti-uu (hahmo Muumi- kirjoista)  

 

Tapahtuma- ja urheiluvastaava

Siru Tukiainen

siru.tukiainen@helsinki.fi

Hei! Olen Siru, 21- vuotias Yhteiskunnallisen muutoksen fuksi. Taso ja yhis kiinnostaa kovasti ja siksi lähdinkin mukaan hallitustoimintaan juuri Tasolle. Olen tänä vuonna Tason tapahtuma- ja urheiluvastaavana. Valtsika, Yhmu ja Taso ovat kaikki lähellä sydäntäni ja koenkin olevani aivan oikeassa paikassa. Historiasta olen ollut aina kiinnostunut ja kun lisätään lukiossa tapahtunut havahtuminen yhteiskunnallisten asioiden kiinnostavuuteen, oli aika helppoa tietää minne tulla.  

Vapaa-ajallani tykkään kokkailla, laiskotella ja paniikin alaisena hoitaa kurssien tehtävät ajoissa valmiiksi.  

Such is life”- Ned Kelly 

 

Työelämä-, alumni- ja HOL-vastaava

Henrik Hämäläinen

henrik.hamalainen@helsinki.fi

Moi! Mun nimeni on Henrik Hämäläinen ja olen 27-vuotias talous- ja sosiaalihistorian maisterivaiheen opiskelija.  Tämän vuoden hallituksessa toimin Taso ry:n työelämä-, alumni- ja HOL-vastaavana. Tavoitteenani on varmistaa hyvät suhteet toisaalta Tason nykyisten opiskelijoiden sekä jo valmistuneiden alumnien kanssa ja tarjota mahdollisuuksia tutustua työelämään mielenkiintoisissa paikoissa. HOL-vastaavuuden kautta pyrin hoitamaan Taso ry:n suhteita muihin suomalaisiin historianopiskelijoiden liittoihin. 

“Yksikään askel ei ole turha yhteisellä tiellämme ihmisyyteen”

 

Kulttuurivastaava

Verne Nizovsky

verne.nizovsky@helsinki.fi

Hei! Erikoisten tuttavuuksien kautta vanhempani antoivat minulle nimeksi Verne. Useamman lukion jälkeisen harhavuoden jälkeen pääsin Valtsikaan, jota minulle suositeltiin useamman sukulaiseni toimesta. Melko huonovointisena astuin sisään yliopistoelämään, joka oli jotain minulle aivan ennen kokematonta. Lyhyessä ajassa ystäväpiirini kasvoi pienehköstä valtavaksi, iloitsin opiskelun tuomista mahdollisuuksista ja jatkuvien tapahtumien tuomista illanviettomahdollisuuksista. Oli sanomattoman hienoa, että pääaiheinen toimenkuvani oli näin mielekäs. Yliopisto teki myös mahdolliseksi piilottaa vaikeuksia liiallisen työnteon, joka oli kostautua ensimmäisenä opinvuonnani korkojen kera. Nämä päälle puolitoista vuotta ovat kaikesta huolimatta antaneet vuorellisen muistoja ja kokemuksia, joita en koskaan vaihtaisi pois. Olen elänyt suuren osan elämästäni taiteesta ja kulttuurista, joitten asiaa koetan levittää eteenpäin laajassa skaalassa ja vapaana ennakkoluuloista. Kulttuurivastaava olikin minulle se tehtävä, jolle minulla olisi eniten annettavaa. Pidän horisontin avoinna ja koetan nähdä sekä puut metsältä että metsän puilta. 

“Ja minä huomasin, että tässä pääsi vaikuttamaan jokin pidäke, jokin niistä ihmissielun salaisuuksista, jotka uhmaavat todennäköisyyden lakia”- Pimeyden sydän (Joseph Conrad)