Aluetoiminta

@TASOVAprojekti edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta koko Suomessa mm.

  1. tukemalla paikallisia verkostoja sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisessä
  2. kouluttamalla maakuntiin uusia tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntijoita
  3. tekemällä yhteistyötä maakuntien viranomaisten ja ministeriöiden kanssa sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden huomioimiseksi aluehallinnossa

1. Alueverkostot

TASOVA kiertää kaikki maakunnat vuoden 2018 aikana kokoontuen paikallisten toimijoiden kanssa keskustelemaan sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisestä maakunnissa. Alustuksena käytetään tehtyjä maakuntaohjelmien suvauksia ja yv-arviointeja sekä paikallistoimijoiden kokemuksia.

 

13.12.17 Aluetapaaminen Oulussa, jossa keskustellaan Pohjois-Pohjanmaan maakuntaohjelmasta, sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisen haasteista ja tarvittavista toimista. Paikka: Hyvän mielen talo, klo 15-18.
>> Jatkotapaaminen keväällä 2018.

 

1.3. Aluetapaaminen Turussa, jossa keskustellaan Varsinais-Suomen sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuustilanteesta ja tarvittavista toimenpiteistä alueellisten toimijoiden kanssa. Paikka: Varsinais-Suomen liitto, klo 12-14. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 23.2. mennessä osoitteeseen: annamarikivimaki@gmail.com.
>> Jatkotapaaminen syksyllä 2018.

 

7.3. Aluetapaaminen Seinäjoella, jossa Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan toimijat kokoontuvat keskustelemaan maakuntiensa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuushaasteista mm. maakuntaohjelmien pohjalta. Paikka: Frami C, luokka Timo (2.krs), klo 12:30-15:30. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 28.2. mennessä osoitteeseen: tasova.projekti@gmail.com.
>> Jatkotapaaminen syksyllä 2018.

 

8.3. Aluetapaaminen Tampereella, jossa keskustellaan Pirkanmaan sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuustilanteesta ja tarvittavista toimenpiteistä alueellisten toimijoiden kanssa. Paikka: Pääkirjaston Kanerva-sali, klo 16-18. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 1.3. mennessä osoitteeseen: jarjestokoordinaattori@nytkis.org.
>> Jatkotapaaminen 22.5.

 

15.3. Aluetapaaminen Kouvolassa, jossa keskustellaan Kymenlaakson sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuustilanteesta ja tarvittavista toimenpiteistä alueellisten toimijoiden kanssa. Paikka: Marttojen tila (Torikatu 2), klo 17-19. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 5.3. mennessä osoitteeseen: jarjestokoordinaattori@nytkis.org.
>> Jatkotapaaminen valmisteilla.

 

 6.4. Uudenmaan metropolialueen tapaaminen Vantaalla, jossa keskustellaan Uudenmaan sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuustilanteesta ja tarvittavista toimenpiteistä alueellisten toimijoiden kanssa. Paikka: Vantaan valtuustosali, klo 13-16.
>> Jatkotapaaminen valmisteilla.

 

16.4. Aluetapaaminen Hämeenlinnassa, jossa keskustellaan Kanta-
Hämeen tilanteesta sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistymisen osalta. Paikka: Hämeen liitto, kokoushuone Ilves, klo 15.30-17.30. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 10.4. mennessä osoitteeseen: jarjestokoordinaattori@nytkis.org. TASOVA Häme kutsu

 

19.4. Aluetapaaminen Joensuussa, jossa keskustellaan Pohjois-Karjalan
sukupuolten tasa-arvon ja yhdenvertaisuustilanteesta ja tarvittavista toimenpiteistä alueellisten toimijoiden kanssa. Paikka: Maakuntaliitto, Maakuntasali, klo 15-18.  TASOVA_Pohjois-Karjala_kutsu
>> Jatkotapaaminen valmisteilla

 

24.5. Aluetapaaminen Jyväskylässä, jossa keskustellaan Keski-Suomen sukupuolten tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustilanteesta ja tarvittavista toimenpiteistä alueellisten toimijoiden kanssa. Paikka: Keski-Suomen liitto, kokoushuone: Keitele, klo 17-19. Lisätietoja ja ilmoittautumiset 24.4. mennessä osoitteeseen: jarjestokoordinaattori@nytkis.org.

 

Tulossa aluetapaamiset seuraaviin maakuntiin:

syksy 2018 Etelä-Karjala
syksy 2018 Etelä-ja Pohjois-Savo
syksy 2018 Lappi
syksy 2018 Päijät-Häme
syksy 2018 Satakunta
syksy 2018 Kainuu

 

 2. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiantuntijat

Asiantuntijakoulutukseen osallistuu 22 henkilöä 11 maakunnasta.

Koulutukseen liittyen teemme mm. maakuntaohjelmiin sukupuolivaikutusten ja yhdenvertaisuusvaikutusten arvioinnit.

Lisätietoja koulutuksesta.

3. Yhteistyö viranomaisten kanssa

  •  ministeriöiden kanssa edistämme lainsäädännön viranomaisvelvoitteiden täyttymistä aluehallinnon ja sote-uudistuksissa
  • yhteistyö maakuntien kanssa sukupuolten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistävien rakenteellisten muutosten aikaansaamiseksi aluehallinnon ja sote-uudistuksiin
  • teemme yhteistyötä aluekehitysviranomaisten kanssa maakuntaohjelmien arvioinnissa (sukupuolivaikutukset ja yhdenvertaisuusvaikutukset)
  • teemme yhteistyötä maakuntien ja ministeriöiden kanssa yhtenäisten arviointi- ja seurantamenetelmien sekä toimintamallien kehittämiseksi uudistuvassa aluehallinnossa

 

 

eu+vipu_300pxx