Harjoittelijan valinta

Rekrytointi on aina kahden kauppa. Harjoittelijaa haetaan määräaikaiseen työsuhteeseen, mutta harjoittelu onnistuu molempien osapuolten kannalta paremmin, jos organisaatiossa pohditaan seuraavia kysymyksiä ennen rekrytointia ja rekrytointi-prosessin aikana. Harjoittelijankin palkkaaminen on rekrytointi, josta jättää mielikuvan organisaationa hakijoille.

Urapalvelut auttaa koko prosessin ajan ja tarjoaa organisaatioiden käyttöön Tiituksen sovelluksen rekrytoinnin tueksi.

Organisaation tarve

Rekrytointi kannattaa aloittaa listaamalla ne tarpeet, joita organisaatiolla on. Minkälaisiin tehtäviin harjoittelijaa haetaan? Minkälaista osaamista tehtävät edellyttävät? Harjoittelijalla on hyvä olla tehtävänkuva, jota hän pystyy myös itsenäisesti hoitamaan.

Harjoittelijan työtehtävien tulee olla asiantuntijatehtäviä, joissa harjoittelija voi mahdollisimman paljon soveltaa koulutustaan.

Harjoittelupaikkailmoitus ja Tiitus

Ilmoitus kannattaa kirjoittaa huolella. Muutama vinkki ilmoituksen muotoiluun:

  • Otsikoi ilmoitus tehtävää kuvaavasti. Pelkkä ”Harjoittelija” ei kerro hakijalle, minkälainen tehtävä on tarjolla.
  • Tiivis organisaation esittely auttaa hakijaa kiinnostumaan. Tämän voit Tiituksessa  tehdä yrityksen esittelykentässä. Tekstin lisäksi voit brändätä yrityksesi otsakekuvalla, logolla ja värillä sekä videoilla. Urapalvelut syöttää perustiedot, mutta omia tietoja voit muokata myöhemmin yllä mainituin lisäyksin. Nämä tiedot näkyvät harjoittelupaikkailmoituksessasi. Ohjeet profiilin muokkaukseen.
  • Listaa keskeisimmät työtehtävät. Kaikkea ei tarvitse ilmoitukseen kirjoittaa. Osaaminen syntyy monista asioista, jota tietty koulutustausta ei välttämättä  takaa. Tiituksessa pystyt lisäämään työtehtäviä kuvaavan osuuden lisäksi taitoja ja osaamisia, joita hakijalta odotat. Voit valitat taitoja usean eri toimialan alta. Voit lisätä myös avainsanoja, jotka kuvaavat työtä ja voivat näin parantaa matchia. Taitojen avulla harjoittelupaikkoja matchataan hakijoiden profiilien kanssa.
  • Muista, että Helsingin yliopiston monipuolinen koulutus tuottaa sellaista osaamista, jota et ehkä ole osannut ajatellakaan. Mikäli haluat saada erilaisia hakemuksia, ei kannata rajautua liian tiukasti tiettyyn tutkintoon tai koulutusalaan.
  • Palkka ja muut edut, nämä kiinnostavat myös harjoittelijoita.
  • Työpaikan sijainti voi olla tärkeä, ja osoitteen pystyt määrittelemään kartalle.
  • Hakijoille kannattaa antaa mahdollisuus myös kysyä lisää. Mikäli organisaation ei ole mahdollista vastata kysymyksiin kaiken aikaa, kannattaa ilmoittaa joku aika, jolloin tämä on mahdollista.
  • Mikäli olet kiinnostunut Helsingin yliopiston kansainvälisestä osaamisesta, kirjoita hakemuksesi englanniksi tai erittäin selkeällä suomenkielellä.
  • Jos yliopiston tuki on palkkaamisen edellytys, tulee se mainita selkeästi. Näin haku rajautuu vain niihin opiskelijoihin, jotka ovat siihen oikeutettuja.
  • Tiituksessa paikkailmoitusta julkaistessasi, valitse toimialueeksi vain Helsingin yliopisto. Näin ilmtoituksesi näkyy Helsingin yliopiston opiskelijoille.

Rekrytointi-ilmoituksella luot kuvaa organisaatiostasi opiskelijoiden keskuudessa!

Ohjeet harjoittelupaikkailmoituksen jättämiseen.

Rekrytointikanavat

Think Career -harjoitteluohjelmassa Helsingin yliopiston urapalvelut auttaa ilmoituksen julkaisussa ja sen markkinoinnissa opiskelijoille.

Ilmoittautuessasi ohjelmaan, avaamme organisaatiollenne profiilin Tiitus-palveluun, jossa voit muokata harjoittelupaikkailmoituksesi.  Kun olemme luoneet profiilin, saat kutsun tehdä harjoittelupaikkailmoituksen Tiitukseen. Urapalvelut käyttää näitä tietoja markkinoidessaan harjoittelupaikkaa opiskelijoille muissa kanavissa.

Mikäli myöhemmin olet palkkaamassa harjoittelijaa tai etsit työvoimaa Helsingin yliopiston opiskelijoiden tai vastavalmistuneiden keskuudesta, kannattaa ilmoitus jättää Aarresaari.net -palvelun kautta. Yhdellä ilmoituksella tavoitat kaikki Suomen yliopistot tai voit kohdentaa hakemuksesi vaikka vain Helsingin yliopistoon. Ilmoituksesi julkaistaan myös Rekrynetissä, joka on Helsingin yliopiston käyttöliittymä palveluun. Urapalvelut huolehtii julkaisusta.

Haastattelu

Haastattelussa arvioidaan erityisesti motivaatiota ja kyseisen hakijan sopivuutta organisaatiokulttuuriin. Verkosta löydät valmiita listoja haastattelukysymyksistä.

Tärkeintä on kuitenkin pohtia, mitä sinä haluat tietää ja mitkä ovat organisaationne kannalta keskeisiä kysymyksiä. Anna haastateltavalla mahdollisuus onnistua ja kertoa osaamisestaan omin sanoin.

Toimivissa organisaatioissa tarvitaan monipuolista osaamista ja näkemystä. Aina eniten itsensä näköinen hakija ei ole se paras! Kansainvälisiä osaajia rekrytoitaessa kannattaa huomioida, että erilaiset kulttuurit ja tavat viestiä asioista vaikuttavat myös siihen tapaan, miten hakijat tuovat esille omaa osaamistaan.

Valinta ja rekrytoinnin jälkihoito

Tiituksen avulla pystyt hoitamaan koko rekrytointiprosessin kätevästi ilman muita järjestelmiä. Voit tarkastella tulleita hakemuksia, chattailla sopivien kandidaattien kanssa ja ilmoittaa valinnoista kaikille hakijoille rekrytoinnin päätyttyä. Sovellus matchaa tarpeisiisi sopivimman osaajan asettamiesi taitovaatimusten mukaan.

Ohjeet hakemusten tarkastelemiseen.

Rekrytointiprosessista jää kaikille hyvä maku, jos kaikki hakijat saavat organisaatiosta jonkin viestin, vaikka eivät olisikaan tulleet valituksi.