Datasiivousviikko on alkanut – tutustu siivoushaasteisiin ja valitse omasi!

Oletko ongelmissa kovalevylle kasaantuneen datan kanssa, kaipaisiko kansiorakenteesi järjestystä vai pitäisikö tiedostot nimetä paremmin? Datasiivousviikko 16.–20. joulukuuta pyrkii kiinnittämään yliopistolaisten huomion hyvään datanhallintaan ja siitä saataviin hyötyihin. Lue, millaisiin datasiivoushaasteisiin yliopistolaiset ovat tarttuneet, ja pohdi, mikä voisi olla oma haasteesi. Helsingin yliopiston Datatuen järjestämään Datasiivousviikkoon voi kuka tahansa yliopistolainen osallistua Twitterissä hashtägillä #5sdata.

(This article is also available in English.)

Helsingin yliopiston Datatuen järjestämä Datasiivousviikko on käynnistynyt. Seuraavat yliopistolaiset ovat jo haastaneet itsensä ja kollegansa:

  • Tutkija Elina Lehtonen haastaa Tieteen termipankin asiantuntijajäsenet väliaikaistiedostojen hallintaan ja datanhallintakäytäntöjen parantamiseen (lue Lehtosen haasteesta & katso video).
  • Tutkija Anna-Stiina Suur-Uski haastaa Euclid-tutkimusryhmän läppärien siivoukseen (lue Suur-Uskin haasteesta & katso video).
  • Tutkija ja tohtorikoulutettava Aleksi Husso haastaa kaikki väitöskirjatutkijat tsekkaamaan, ettei tärkeää dataa ole vain omalla koneella, ja varmuuskopioimaan tarvittaessa (lue Husson haasteesta & katso video).
  • Tutkija ja tohtorikoulutettava Sanja Hakala haastaa kaikki väitöskirjatutkijat tarkistamaan, onko datanhallinta ja datanhallinnan suunnittelu asianmukaisella tasolla (lue Hakalan haasteesta).
  • Tietoasiantuntija ja tutkija Tanja Lindholm haastaa Helsingin yliopiston kirjaston henkilökunnan tiedostojen läpikäyntiin ja turhan datan poistamiseen (lue Lindholmin haasteesta & ja katso video).
  • Tietokanta-asiantuntija Bess Hardwick haastaa REC-tutkimuskeskuksen (Research Centre for Ecological Change) tiimin poistamaan koneiltaan turhan datan (lue Hardwickin haasteesta).
  • Opettaja ja tutkija Hanna Välimaa haastaa lääketieteellisen tiedekunnan kliiniset opettajat ja yliopistonlehtorit tietokoneen työpöydän siivoamiseen, kansiorakenteen suunnitteluun ja turhan datan poistamiseen (lue Välimaan haasteesta).

Olisiko näissä haasteissa jotain sellaista, johon voisit itsekin tarttua? Vai onko mielessäsi oma siivoushaaste? Tartu Datasiivousviikon haasteeseen ja julkaise siivouskuva tai video Twitterissä käyttäen #5sdata -hashtagia. Kuva voi olla tiedostorakenteesta, uudesta tiedostojen nimeämisjärjestelmästä tai esimerkiksi tilasta, joka on vapautunut siivouksen seurauksena – voit keksiä itse parhaan tavan kertoa datasiivouksestasi! Muista myös haastaa kollegasi mukaan!

Voit osallistua Dataviikkoon myös lähettämällä sähköpostia Datatuelle: datasupport@helsinki.fi. Välitämme viestisi eteenpäin Think Open -blogin, Twitterin ja Helsinki.fi-sivun kautta.

Kaikki Datasiivousviikkoon liittyvä materiaali löytyy Helsinki.fi-sivulta.

Yksi vastaus artikkeliin “Datasiivousviikko on alkanut – tutustu siivoushaasteisiin ja valitse omasi!”

Kommentit on suljettu.