5. joulukuuta

05joulukuu2006

Nokian Työväen Mieskuoro viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhlavuottaan. Juhlakonsertti on valitettavasti jo pidetty. Seuraavan kerran kuoro esiintyy laajemmalle yleisölle Vaasan kuorofestivaaleilla ensi vuoden toukokuussa.

Kuoron nettisivuilta löytyy Rainer Lehtisen, Pentti Saastamoisen ja Raimo Valkaman kokoama ja Keijo Rantasen toimittama historiakatsaus
Tämän hetken toiminnassa haetaan uusia näkökulmia työväenkulttuuriin:

“Konserttitoiminnassa ollaan herätelty henkiin hetken unohduksissa ollut työväenlaulukonserttien perinne. Näiden konserttien yhteydessä on jouduttu kuitenkin havaitsemaan, että kiinnostusta työväenmusiikkikulttuuriin ei tahdo enää riittää entiseen malliin, ei edes poliittisten aktiivien joukossa. Tulevaisuuden yhtenä tehtävänä onkin löytää uusia ja virkistäviä näkökulmia työväenkulttuuriin. Enää ei ehkä ole tarvetta vaatia leipää nälkäisille kansanjoukoille, mutta musiikin avulla voidaan edelleen kiinnittää ihmisten huomioita yhteiskunnalliseen epätasa-arvoon tai vaikka luonnonsuojelun tärkeyteen.”

Joulukalenterimme onnittelee menestyksekästä kuoroa näin jälkikäteen.

Sivun kuvamme on toteutettu ruudunkaappauksena kuoron kotisivulta