11. joulukuuta

11joulukuu2006

1984 Miners Children Appeal
Mug to raise funds to ensure that miners kids had
a good xmas in 1984. Sponsored by the Printworkers.

Hiilikaivostyöläisten lakko Englannissa 1984-85 kesti lähes vuoden. Se alkoi kun National Coal Board (NCB) ilmoitti 6. maaliskuuta 1984 aikovansa sulkea 20 kaivosta jolloin niiden 20 000 työläistä menettäisivät työpaikkansa.Lakosta muodostui Margaret Thatcherin johtaman konservatiivisen hallituksen ja ammattiyhdistysliikkeen välinen voimainkoitos, joka päättyi hallituksen voittoon ja hiilikaivosten sulkemiseen.

Lakkolaisten kamppailu herätti paljon solidaarisuustoimenpiteitä. Jouluna 1984 lakkoa oli kestänyt jo yli puoli vuotta. Jotta kaivostyöläisten lapset saisivat joulun kerättiin lakkolaisten perheille tukea. Kirjapainotyöläiset keräsivät tukirahaa sponsoroimalla kuvan mukin myyntiä.

Mukista on sittemmin tullut keräilyn kohde ja nykyisin siitä saa pulittaa 20