Joulukalenteri päättyi

pukkipieni.jpg

Joulukalenteri on tuonut blogille uusia lukijoita Pohjolan ja Euroopan ohella Amerikoista, Aasiasta ja Australiasta asti. Tervetuloa sivuille jatkossakin. Vuonna 2007 on tarjolla lisää kirjoittajia, kuvia ja linkkejä.

Valokuvan näköispatsas muistuttaa omalla tavallaan joulusta halki vuoden. Teoksen esikuva on monitoimimies Osmo Saraniemi: insinööri, kiertävä moottorisahamyyjä, kalastaja ja muusikko. Haitaria soittava, valkopartainen ja -hapsinen Osku tunnettiin myös nimellä Joulupukki, koska hän esiintyi sellaisenakin. Taidekahvila Musta-Maijan asiakkaiden ja muutaman kuvanveiston ammattilaisten toimesta Oskusta tehtiin 1990-luvun lopulla patsas. Se pystytettiin osoitteeseen Hiihtomäentie 36

Sittemmin Joulupukki -patsas on siirretty Helsingin Kivinokkaan, josta tämä kuva on otettu pari vuotta sitten. Työn yksityiskohdat – kuten haitarin päällä istuva pikkulintu – ovat peittyneet lumen alle. Patsas ei ole Helsingin julkiset veistokset -tietokannassa. Kuva: Maija Hyvönen.

2 Replies to “Joulukalenteri päättyi”

  1. Kiitoksia loistavasta joulukalenterista! Toivottavasti uusi vuosi tuo lisää kiinnostavia juttuja.

Comments are closed.