Kasvatuksen historian verkosto

kasvatushistoria.JPG

Kasvatuksen historian verkosto on vuonna 2005 perustettu alan tutkijoiden ja opiskelijoiden valtakunnallinen ja monitieteellinen verkosto. Sen tavoitteena on edistää kasvatuksen historian tutkimusta ja opetusta sekä tutkijoiden välistä yhteistyötä.

Ryhmän tavoitteena on edistää kasvatuksen historian opetusta ja tutkimusta Suomessa toimimalla alasta kiinnostuneiden avoimena ”kohtauspaikkana”. Tämän tavoitteen edistämiseksi verkosto järjestää vuosittain muun muassa kansalliset kaksipäiväiset Kasvatuksen historian päivät. Seuraavan kerran ne pidetään Helsingissä 4-5.6.2007.

Rajoja ja siltoja kasvatuksen historian kentillä -otsikolla kulkevien päivien teemaryhmät muodostetaan ilmoittautuneiden esittämän kiinnostuksen perusteella. Esitykset voivat olla esimerkiksi seuraavista teemoista: aatehistoria, elämäkertatutkimus, kasvatuksen kokemukset, lapsuuden historia, kadonneet koulut, työväki ja kasvatus, kasvatus ja sukupuoli, kansallinen kasvatus.

Abstraktien (noin 100–200 sanaa) viimeinen jättöpäivä 13.4.2007. Abstraktit lähetetään Marko van den Bergille, (E-mail: marko.vandenberg [at] helsinki.fi). Ilmoittautumiset viimeistään 11.5.2007

Päiville osallistuminen ei maksa mitään. Niiden yhteydessä järjestetään graduseminaari ja teemaryhmät oppikirjatutkimuksesta ja kansalaisvaikuttamisesta.

Kuvassa liitutaulun pyyhin. © Riitta Oittinen