The North American Labor History Conference

Pohjois-Amerikan Työväen Historia Konferenssi on vuosittain lokakuussa kokoontuva 3-päiväinen tapahtuma, joka antaa itsestään aikalailla mahtipontisen kuvan:

Wayne State University is proud to sponsor the annual North American Labor History Conference. Drawing leading scholars in labor history from around the globe, this conference explores the work conditions and lives of the working class, the history of the labor movement, and the impact of the labor movement on society as a whole.

The NALHC is a three-day conference, Thursday through Saturday, normally scheduled for the third weekend in October, and is held at the McGregor Conference Center on the main Wayne State Campus in the heart of Detroit's Cultural Center.

Jotain pohjaa lausumalle voi nähdä siinä että viime vuoden konferenssin Technology, Environment and Work ohjelma oli laajuudeltaan 15 sivua.Tosin antaahan tuollainen otsikko mahdollisuuden hyvinkin laajaan kirjoon alateemoja ja esitelmiä.

Ensi syksyn (18-20.lokakuuta) yleisteemana on Labor and Freedom in Global Perspective, laaja sekin.

The challenges and changes presented by globalization have represented a visible and pressing issue for workers over the past several decades. However, the development of a global trade and labor network dates back centuries and has often depended on the contributions of unfree labor – slaves, indentured servants, impressed sailors, serfs. This year's conference wishes to explore the issue of unfree labor in the global economic system both as a historical phenomenon and as an element of our increasingly international economic environment.

CFP on meneillään ja päättyy 1.3.

Konferenssin taustalla on sponsorin Wayne State Universityn lisäksi Labor and Working-Class History Association (LAWCHA).  Seuran kotisivu on aika vaatimaton, joten  kannattaa vilkaista myös  Wikipedian artikkelia.

LAWCHA julkaisee omaa Newsletteria kahdesti vuodessa "vain jäsenille". Kiinnostavampi tieto onkin tämä:

"The exciting new publication in our field, Labor: Studies in Working Class History of the Americas, has become our official journal!"

Lehden julkaisijana toimii Duke yliopisto. Valitettavasti siihen tutustuminen maksaa. Uusimman numeron sisältötiedot ovat sentään vapaasti verkossa saatavilla. Tuorein (Volume 3, Number 4, Winter 2006) numero näyttää keskittyvän usalaisen kommunismin historian tutkimukseen.

Plussana mainittakoon että kustantaja tarjoaa RSS-syötteen lehden sisällön osalta ja valikoiman vapaasti ladattavia artikkeleita joistakin aiemmista numeroista parin vuoden takaa.