"Uhanalaiset" Helsingin Vuosaaressa

kutsarimuokattu.jpg

Vuotalossa järjestetyssä yhteisnäyttelssä on esillä muun muassa satamäärin ompelija Tyyne Hyvösen (s. 1923-) käsitöitä, kuten räsymattoja. Pielavedellä asuva Hyvönen on myös kirjoittanut kolme maalaiselämää ja maailman menoa käsittelevää omakustannetta, joita ei tosin löydy HELKA-tietokannasta:

Emännän päiväkirja. Pakinoita. (nimimerkillä Lispetti). Omakustanne, 1989.
Ja huiluni ilosta itki. 1996. Omakustanne. 1996.
Mökkisillä. Muistelmat. (nimimerkillä Liinukka). Omakustanne 1999.

Lisätietoja:  Pohjoissavolaisen kaunokirjallisuuden bibliografia

One Reply to “"Uhanalaiset" Helsingin Vuosaaressa”

  1. Uhanalaiset on kansainvälinen taiteilijaporukka Etiopiasta, Islannista, Venäjältä, Saksasta ja Suomesta. Näyttelyssä on esillä on veistoksia, maalauksia, keramiikkaa, piirustuksia, käsitöitä, valokuvia, performansseja, musiikkia ja mahdollisuus keskustella kahvin äärellä. Osa teoksista on syntynyt rakennusuhanalaisessa Kivinokassa, paikassa joka on erityisen lähellä sydäntämme.

    Näyttelyssä mukana: Pal. S. Paulson, Angela Weiskam, Tigne Negas, Andrei Bakharev, Matilda Alve, Olli Fellman, Jonne Pitkänen, Erja Laakkonen, Otto Santala, Riitta Hyvönen, Ulla Hyvönen, Tyyne Hyvönen, Maija Hyvönen- Hossain (Musta Maija), Antti Nordin, Mia Kallio, Maria Hopia, Pentti Heines ja Veikko Vaanila.

Comments are closed.