Saskatchewan Labour History Workshop

waiser

The Canadian Committee on Labour History järjestää vuosittain paikallisen työväenhistorian workshopin. Tällä kertaa vuorossa on Saskatchewan Labour History Workshop 27.5.2007. Tutkimuksen kannalta kiinnostavin lienee iltapäivän sessio, jossa käsitellään kolmea tuoretta Saskatshewan maakunnan (province) työväenhistoria teosta:

Dorise Nielsen oli ensimmäinen Kanadan kommunistisen puolueen jäsen joka valittiin Kanadan parlamentin jäseneksi (1940 Sas) ja kolmas nainen  kautta aikain samassa tehtävässä. Hänestä löytyy myös lyhyt elämäkerta Wikipedista. 

Warrenin kirja käsittelee alueen poliittisen ja ammatillisen organisoitumisen historiaa turkismetsästyksestä nykypäiviin. James Naylorin kirjoittama arvostelu löytyy Canadian Historical Review -lehdessä (2006) ja Stephen Mooren The Commonwelth -lehdessä (July-August 2006)

Waiserin tutkimus käsittelee 1930 suurta lamaa ja työttömien toimintaa, erityisesti liikehdintää joka kohdistui valtion järjestämiä työttömyystyömaita (työleirejä) vastaan. Jeff Taylorin arvostelu on julkaistu Labour/Le Travail (Spring 2006) lehdessä ja itse tapahtumasta löytyy laajahko Wikipedian artikkeli: On-to-Ottawa-Trek .