Vaihtoehto Wikipedialle: Conservapedia

hates her job.jpg

Wikipedian haastaja, Conservapedia kertoo kommunismista seuraavaa: “Communists believe that if they share everything, no one will ever have to work.” Kuvassa Ken Lumin työ Melly Shum Hates Her Job (1989). © Riitta Oittinen, Rotterdam 2005.Conservapedian hakusanoja

Marraskuussa 2006 toimintansa aloittanut Conservapedia pitää Wikipediaa epäkristillisenä ja anti-amerikkalaisena. Osa Conservapedian sisällöstä näyttää olevan jatkuvasti muutoksen tilassa. Sitä on epäilty myös parodiaksi. Viime aikoina myös anti-konservatiivit ovat kirjoittaneet sinne hengessä jota pitävät conservapedialle ominaisena.

Oman käsityksen hakuteoksesta voi muodostaa katsomalla mitä Conservapedia sanoo George Washingtonista, Charles Darwinista, Joseph Stalinista tai kengurusta, kaikki hakusanoja joiden sisältöä lukuisat bloggaajat ovat irvineet. Ilmeisesti yleisen pilkan vuoksi Stalinin kohdalta on jo poistettu seuraava lause “He was defeated by Adolf Hitler, despite Hitler also being an atheist.” Tällä hetkellä Stalinia koskevat tiedot päättyvät toteamukseen: “he (…) forced women to work in factories just like men.”

Myös hakusana Russia on mielenkiintoinen:

“It has only been conquered once in the winter, by the famous Ghangas -Kan. Hitler, Napoleon and many other famous military geniouses have tried to conquer it during the winter but all failed.”

Aiheesta lisää:

”Conservapedia – the US religious right’s answer to Wikipedia”, The Guardian 2.3.2007

”Wikipedia is not always right” The Guardian news blog 27.2.2007.

2 Replies to “Vaihtoehto Wikipedialle: Conservapedia”

Comments are closed.