London Socialist History Group

lshgnewsletter

London Socialist History Groupin syksyn uutiskirje ilmestyi verkkoon jokin aika sitten. Linkki Newsletterin verkkosivulle löytyy myös blogimme oikeasta sivupalkista Lehdet otsikon alta. Uutiskirje on yleensä ilmestynyt kolmasti vuodessa, mutta juuri ilmestynyt numero on vasta tämän vuoden ensimmäinen. Sivuja on yleensä kahdeksan. Sisältö koostuu muutamasta lyhyehköstä artikkelista ja kirjaesittelyistä elikä se melko lailla kotimaisen  Työväentutkimus -lehden kaltainen julkaisu, joskin suppeampi..

Uusimmassa numerossa esitellään Tony Blairin lehdistöpäällikön Alastair Campbellin vastajulkaistuja päiväkirjoja 1997-2003, The Blair Years ja niistä käytävän keskustelun merkityksiä, Useful History?. Toisessa kirjoituksessa Dougal McNeill esittelee käynnissä olevaa tutkimustaan Barker, Ford, Gibbbon: Reading Against the War.  Lajina on siis kirjallisuudentutkimus ja kohteena ensimmäisen maailmansodan vastustus. Kirjoituksensa loppuun McNeill on laittanut seuraavan nootin:

"As well as warfiction, I’m also researching fictions of the Great Miners’ Strike. I’d love to get criticisms, suggestions and comments from interested LSHG members."

 Kirja-arvosteluissa käsitellään chartismin uutta historiaa (Malcom Chase, Chartism a new history), vuoden 1956 brittiläisessä mielessä traumaattisia tapahtumia (Suezin kanava ja Unkari), (Keith Flett ed, 1956 and All That), sosialistia sodassa  (Harry Ratner, A Socialist at War – With the Pioneer Corps) ja varhaista keski-aikaa (Chris Wickham, Framing the Early Middle Ages: Europe and the Mediterranea, 400-800). Viimeksi mainittu kertoo sen että LSH ryhmän mieleenkiinto kohdistuu historian tutkimukseen ja tulkintoihin yleensä, ei pelkästään työväestön ja työväenliikkeen historiaan. Ryhmää yhdistää tutkimuskohdetta enemmän jäsenten poliittinen ja maailmankatsomuksellinen asemoituminen. eli painopiste on sanalla Socialist. Toki suurin osa teksteistä ja myös tilaisuuksista kohdentuu työväestön ja työväenliikkeen historiaan.

Newsletterissä mainostetaan myös LSHG:n järjestämiä tilaisuuksia. Tänä  syksynä meneillään on 6 osainen seminaarisarja New Books in Socialist History ja ensi helmikuussa (2.2) päivän kestävä seminaari, jossa käsitellään 70-vuotta sitten ilmestynyttä C.L.R Jamesin tutkimusta, The Black Jacopins Haitin vallankumouksesta/orjakapinasta.

London Socialist History Groupin kotisivulta voi tarkemmin seurata ryhmän toimintaa.