4. joulukuuta – Red Flag

Billy Talent – Red Flag

Billy Talent on kanadalainen vuonna 1993 perustettu rock-yhtye. Sitä pidetään musiikiltaan punkiin viittaavana, vaikka yhtye itse kieltääkin omaansa esikuvia. Menestystä se on saavuttanut vasta vähitellen 2000-luvulla. Syyskuussa 2007 yhtye päätti 16 kuukauden mittaisen kiertueensa, joka ulottui myös Suomeen. Billy Talent esiintyi viime kesänä Ruisrockissa ja Tavastia-klubilla. Yleisöäänestyksessä yhtye valittiin vuoden 2007 suosituimmaksi kanadalaiseksi rockbändiksi.

Red Flag on yhtyeen toiselta albumilta Billy Talent II  kesältä 2006. Albumi oli hetken aikaa Saksan listan ykkönen ja menestyi hyvin muuallakin, sai mm tuplaplatinaa Kanadassa.

 

.

Wikipedian artikkelin mukaan (vapaasti käännettynä)

"laulussa on hyvin vahva poliittinen lataus. Se antaa ymmärtää että tulevat sukupolvet saavat kärsiä nykyisten politiikan tekijöiden virheistä. Toinen tulkinta laulusta on että se on sekä Neuvostoliitossa että  Kiinassa Stalinin ja Maon jälkeenkin vallinneen stalinistisen rappion kritiikkiä. Monet myös uskovat että laululla on paljonkin tekemistä ympäristökysymysten kanssa. Tällä viitataan siihen että nykyinen nuoriso olisi hyvin haluton vastaanottaman maailman, jonka edelliset sukupolvet heille jättävät. Ajatus tulee mieleen videon nuorista, jotka peittävät punalipuilla huoltoaseman bensapumppuja sekä loppukohtausta missä taivas on punainen – mahdollisesti saasteiden vaikutuksesta ja nuoret pitävät kaasunaamareita. Tulevaisuus on elinkelvoton ellemme ala suojella ympäristöä."

Yhtye ei itse ole ilmeisestikään esittänyt omaa tulkintaansa esityksestään.

Billy Talentin oma virallinen kotisivu on  http://www.billytalent.com/.
Musaa voi kuunnella ja ladata yhtyeen myspace-sivuilta .

Ja tottakai ylläolevan YouTube-laatikon menu-valikosta löydät lisää yhtyeen musavideoita.