14. joulukuuta: Patti Smith – People Have The Power

Joulukalenterimme  tarjoilee tänään The Patti Smith Groupin kappaleen People Have The Power vuodelta 1988. Patti Smith on yhdysvaltalainen punkrokkari, runoilija ja kuvataiteilija, joka tuli laajalti tunnetuksi vuonna 1975 ensimmäisen pitkäsoittolevynsä Horses myötä. 

 

 

Menu-painikkeesta löytyy 6-7 muuta versiota samasta kappaleesta livenä ja studiossa. People Have The Power -laululla oli oma osuutensa myös Yhdysvaltojen vuoden 2000 presidentin vaaleissa:

Patti Smith has been an active supporter of the Green Party, which nominated Ralph Nader in the 2000 presidential campaign. She led the crowd singing "People Have the Power" at the campaign's rallies, and also performed at several of Nader's subsequent "Democracy Rising" events. (Wikipedia)

Patti Smith on viimeksi vieraillut Suomessa vuonna 2005. Tuolloin hän luki runojaan Rikhardinkadun kirjastossa ja konsertoi Huvilateltassa. Lisätietoja Patti Smithin runotilaisuudesta ja urasta.