19. joulukuuta: Billy Bragg – There Is Power In A Union

Joulukuun 19. päivän joulukalenterimme on omistettu ay-liikkeen voimalle, voiman näytölle ja käytölle. Samalla onnittelemme Billy Braggia, joka huomenna viettää 50-vuotispäiviään ja samalla juhlii 20 vuotista punkin, rockin, kansanmusiikin ja protestilaulujen sävyttämää taiteilijauraansa.

There is Power in A Union

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=eziuTLKKS7U]
Jos haluat katsoa muitakin Billyn tuubeja niin varaa siihen aikaa. Hakusanalla Billy Bragg löytyy YouTubesta 536 tuubia.

Billy Bragg tunnetaan laulujensa ohella myös poliittisena aktivistina, joka ei kaihda esittää mielipiteitään yhdestä jos toisestakin asiasta:

Bragg has been involved with grassroots political movements, and this is often reflected in his lyrics. Bragg backed the 1984 miners’ strike, and the following year he joined the left-wing group Red Wedge, which promoted the Labour Party and discouraged young people from voting for the Conservative Party in the 1987 general election. Following the defeat of Labour candidate Neil Kinnock and the repeated victory of Margaret Thatcher and her Conservative government, Bragg joined Charter88 to push for a total reform of the British political system.

Bragg has been an outspoken opponent of fascism, racism, bigotry, sexism and homophobia, has been a supporter of a multi-racial Britain. In response, Bragg has come under attack by far right groups such as the British National Party. (Wikipedia)

Hänellä on laaja oma sivustonsa: http://www.billybragg.co.uk , josta löytyy tekisi mieli sanoa kaikki mahdollinen ja myös mahdoton miehen tekemisistä. sekä tietenkin musaa ja videoita (ostettavaksi ja myös ladattavaksi), T-paitoja, mukeja, nappeja … Vaikuttaa siltä että mies on hyvin tuotteistettu.

Ei kannata sivuuttaa myöskään Internet Archiven laajaa Billy Braggin live esiintymisten avointa kokoelmaa. Eikä tätä fanisivustoa: Braggtopia!

Vielä pikku vinkki “Mä kuulun Liittoon” -väelle: Union Songs -sivusto kaukaa Australiasta, yli 600 laulua, 240 esittäjää ja paljon muutakin. Tosin vain pientä osaa voi kuunnella, mutta sanat löytyy kaikista. Miten olisi Union Songs -karaoke?